Enkele post bekijken
  #1  
Oud 29th April 2009, 09:52
Natalie.Van.den.Bergh Natalie.Van.den.Bergh is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Geel
Posts: 66
Onthaalmoeder veroordeeld voor mishandeling peuters

Onthaalmoeder veroordeeld voor mishandeling peuters WAKKEN/OESELGEM - Onthaalmoeder Patricia Maes krijgt vier jaar voorwaardelijk voor mishandeling van drie peuters. Ze moet de ouders ook een voorlopige schadevergoeding van 450.000 euro betalen.
Thibaut Voet is zo goed als blind, kan niet praten, niet eten en niet stappen. Hij wordt verzorgd in een gespecialiseerde instelling en zal volgens zijn artsen niet ouder worden dan twintig jaar. Allemaal het gevolg van het hardhandige optreden van zijn onthaalmoeder Patricia Maes in 2006, toen hij amper zeven maanden oud was.

De Kortrijkse rechtbank bepaalde dat de ouders van Thibaut alvast 416.000 euro krijgen voor de medische kosten. Een aangestelde arts moet nog de werkelijke omvang van de schade bepalen.

De ouders van de nu vijfjarige Silke Devos krijgen een schadevergoeding van 34.000 euro. Ook hun dochtertje werd ernstig mishandeld en staat nog altijd onder medische controle.

Bij Robbe Depypere, het derde slachtoffer, viel de schade mee. Zijn ouders krijgen 1.800 euro schadevergoeding.

Meester Jan Leysen, de advocaat van de ouders, vond het een evenwichtig vonnis. 'De rechters oordeelden dat er hardhandig was opgetreden en dat de onthaalmoeder zich daarvan bewust was.' (jdc)




Bron: De Standaard
Met citaat antwoorden