![Oud](images/statusicon/post_old.gif)
26th February 2009, 16:33
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: tielen
Posts: 103
|
|
Tegen die broeikasgassen wordt al lang iets gedaan (zie maar naar de nieuwe stallen bouw, derigatie, mestverwerking, luchtwassers, ...). En niet elk kalf is een stier. Er zijn ook vaarzen. En stieren worden ook opgehouden als springstier. Dus niet naast elk glas melk een stuk vlees. En koeien in het wild krijgen ook geregeld een kalf (drang naar voortplanting).
Kalveren krijgen nog wel vers melk. En het melk dat de koe de eerste dagen geeft na de 2e kalving komt altijd bij het kalf terecht want hier zit antibiotica in. En bij de eerste kalving ook minsten enkele dagen (bist).
En over de melk die je in de winkel vindt. Daar blijft bij romige melk maar 40% van de vetten in. Dus over 'echt melk' spreken over iets dat in bussen of flessen zit kan ook niet meer vind ik.
En waarom breken wij rapper onze botten? Wij gaan wel eerder skiën dan mensen uit Afrika. Wij doen wel meer 'gevaarlijke' dingen. Is het dan misschien niet normaal dat wij eerder onze botten breken?
|