Enkele post bekijken
  #1  
Oud 23rd December 2008, 15:55
Ivan.Verwerft's Avatar
Ivan.Verwerft Ivan.Verwerft is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Geel
Posts: 133
grootste indoorskipiste ter wereld voor België

Rond deze periode is de bouw gestart aan de grootste indoorskipiste ter wereld, gelegen te Lesse in Henegouwen. Deze zou af moeten zijn tegen eind 2010. Door problemen met de financiering hebben de werken hebben veel vertraging opgelopen (2 jaar) maar zijn dan nu uiteindelijk van start gegaan. Hieronder staat het bericht dat dateert uit 2006, wanneer het project van start is gegaan:

Citaat:
De pas gebouwde skipiste in Dubai, die vandaag de titel draagt van grootste indoor skipiste ter wereld, zal binnen 2 jaar van haar troon worden gestoten een Belgische indoorslope!

Dat Snow Games, de grootste indoorslope ter wereld, er zat aan te komen, wisten we al langer! Maar vandaag (28-01-2006) is bekend gemaakt dat de bouwvergunningen voor het immense bouwwerk ook effectief zijn afgeleverd!
De bestemming voor het skioord zijn de oude porfiergroeven nabij de stad Lessen, Henegouwen. De financiering van het project zou naar luidt in maart rond zijn.

De oppervlakte van het project bedraagt rond de 100,000 m², wat 4 keer groter is dan het Nederlandse Landgraaf, wat nu al bekend staat om zijn grootte.
Pistes zijn er genoeg: zo'n 250m groene piste, 800m blauwe piste, 2x 500m rode piste en 250m zwarte piste. Verder zou deze slope een hotel van 150 kamers bevatten, een parking voor 750 wagens etc...


Het prijskaartje van de slope bedraagt een slordige €86,000,000. Binnen twee jaar zouden de laatste werken voltooid moeten zijn.



Meer info vind je op http://www.snowgames.be


Dit lijkt mij zeer indrukwekkend! Ik ben er zeker van dat alle wintersportliefhebbers dit enorm goed nieuws zullen vinden! Ik vind het op zen minst een spectaculair project en leek me daarom wel de moeite om het even te plaatsen op het forum.
Met citaat antwoorden