Enkele post bekijken
  #1  
Oud 12th December 2008, 02:15
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Question Winkelier in Charleroi hangt dief aan de schandpaal

Winkelier in Charleroi hangt dief aan de schandpaal


BRUSSEL - Een uitgeklede man die vastgebonden zat aan een paal, trok de aandacht van tientallen passanten in Charleroi.



De diefstal van zijn computer was de druppel die de emmer deed overlopen bij Olivier, de uitbater van de tatoeagestudio Oli & Son in Gosselies. Bij een brutale roofoverval hadden de daders het raam van zijn kraaknette winkel ingeslagen en zijn computer gepikt. Thuis had hij ook al zeven keer inbrekers op bezoek gehad. Toen hij erachter kwam wie de computer gestolen had, bezocht hij de verdachte.

'Zodra hij naar beneden kwam, wist ik hem te overmeesteren. Ik heb hem in mijn bestelwagen gegooid en ben naar het centrum van Charleroi gereden. In de auto raadde ik hem aan nog even van de warmte te profiteren.' Op de plaats van bestemming dwong hij de man zich uit te kleden, op zijn slip na.

Om aan iedereen te laten zien dat hij een dief te pakken had, bond hij de man vast aan een paal. Daarna schreef hij met een stift 'ik ben een dief' op de borst van de man en reed weer naar huis.

's Avonds stond de politie voor de deur, met een sleepwagen. Ze namen de auto mee voor onderzoek. 'De agenten konden erom lachen en waren heel vriendelijk', reageert Olivier. 'Maar de wet is de wet. Ik heb een brief naar de procureur geschreven om mijn spijt te betuigen.'


Blog DS, 11-12-2008 (est)
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden