Citaat:
Orgineel gepost door jefdaemen
We moeten ons, volgens mij, toch geen zorgen maken over de overconsumptie van vlees. Als er nu iets is in deze wereld waar we niet op moeten bezuinigen, dan zal het wel vlees zijn.
|
Helemaal niet mee akkoord! Weet je wel niet hoeveel energie er in één stuk vlees zit?
Lees dan volgend artikel maar eens!
http://www.mo.be/index.php?id=62&tx...art_id%5D=20184 (waar Bart Staes al eerder naar verwees)
Een biefstuk zorgt voor evenveel broeikasgassen als een ritje van
zeventig kilometer met een doorsnee wagen. Voor de steak op je bord ligt, heeft hij
vijfduizend liter water opgeslokt. De consumptie van vlees is verantwoordelijk voor meer uitstoot van broeikasgassen dan de transportsector.
Een studie stelt dat een
kilo rundvlees in broeikasemissies gelijk staat aan
drie uur met de wagen rijden terwijl je
thuis alle lichten aan laat. Maar wanneer die kilo rundvlees
organisch geteeld is en het rund niet gevoederd werd met krachtvoer, dan is de uitstoot van CO2-equivalenten al 40 procent minder en het energieverbruik 85 procent minder. En als je toch vlees wil eten:
kippenvlees is
minder belastend voor het milieu dan rundvlees.