24th October 2008, 22:30
|
Evelien Peeters
|
|
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Gierle
Posts: 66
|
|
Evelien Peeters
Het lijkt misschien zo dat jongeren sneller, maar minder graag werken, ze zien er tegenop om overuren te kloppen. Je zou echter voor minder in deze maatschappij. We moeten alsmaar harder werken en in alles proberen beter en beter te worden, maar wij zijn nog steeds geen machines. De waaier aan vrijetijdsbestedingen en ontspanningsmogelijkheden is enorm uitgebreid, waardoor de moderne mens naast zijn werk ook nog een heel ander leven te leiden heeft. Vroeger leefde de mens alleen maar om te werken. Het gezin en ontspanning kwamen op de tweede plaats. Nu gaan ouders allebei werken en dan is het logisch dat ze zo snel mogelijk na hun werk tijd willen vrijmaken voor het gezin. Bovendien zijn er heel wat mensen die ook in hun job wat willen betekenen en zich hier hard voor inzetten, maar wel een mooi evenwicht tussen werken en ontspanning zoeken. Dit vind ik een mooie evolutie.
Het aanbod aan keuzemogelijkheden op school is ook enorm toegenomen. Dit heeft misschien als negatief punt dat vele proberen hoger te mikken dan ze aankunnen en dan krijg je het watervalsysteem waar over gesproken word, maar er zijn veel mensen die gericht iets vinden wat ze graag doen en waar ze zich ook echt voor willen inzetten. Je zal altijd in het leven ook 2 uitersten vinden. De gulde middenweg is in veel gevallen vaak moeilijk om te vinden.
Ik denk ook dat er door de financiële crisis en de problemen in de wereld veel mensen denken: We zullen wel gaan werken voor ons brood, maar we zullen ze ook opdoen, zodat de banken er niet mee kunnen gaan lopen. Mensen stellen zich veel individueler op en willen in dit soort samenleving niet meer inzetten voor de maatschappij. Waarom echter nog kei hard knokken voor centen die opeens in rook kunnen opgaan?
|