Enkele post bekijken
  #4  
Oud 9th October 2008, 12:34
Believing Bart Believing Bart is offline
99% leerkracht
 
Geregistreerd op: Oct 2006
Locatie: H'thals
Posts: 691
Ik moet mezelf toch ook nog even compenseren na de wat impulsieve eerdere reactie.

Want misschien hebben Fortisbeleggers inderdaad wél reden tot klagen. (En dat zijn ze ook van plan) Want zij hebben, al dan niet wetend hoe risicovol een aandeel kan zijn, aandelen gekocht van de Fortis Holding. Op het moment van aankoop en dus bij weten en schrijven bestaat dat aandeel uit Fortisbank Nederland, Fortisbank België, FortisVerzekeringen... en nog een boel andere bedrijven. Zonder raadpleging van die aandeelhouders (lees:mede-eigenaars!) is de Fortisholding bijna compleet ontmanteld en blijft er nu enkel Fortis Verzekeringen over.

De waarde van een aandeel fluctueert, maar de onderliggende basis van dat aandeel is wel steeds constant. In dit geval is die onderliggende basis dat niet én kan het aandeel dus in geen geval dezelfde waarde terugkrijgen als toen de volledige Fortisgroep nog samen was. Dit heeft dus niet alleen met risicovol beleggen te maken en men kan dus niet alleen de verantwoordelijkheid afschuiven op de aandeelhouder.

Maar goed: het is dus wachten op meer informatie over het Fortisaandeel om te weten of de overheid/BNP Paribas hier aan tegemoet gaat komen...

LET OP: Bij Dexia/KBC/andere niet-financiële bedrijven is er niks veranderd aan de groep en dus blijft mijn vorige standpunt nog wel gelden. Met inderdaad de nuancering die Barst heeft geplaatst.
__________________
Wanneer de zon opkomt, totdat zij ondergaat!
Met citaat antwoorden