Enkele post bekijken
  #2  
Oud 8th October 2008, 20:47
Believing Bart Believing Bart is offline
99% leerkracht
 
Geregistreerd op: Oct 2006
Locatie: H'thals
Posts: 691
Ik wil hier toch graag even op reageren. Ik denk dat het een fout signaal is om nu ineens mensen te laten horen die veel geld verloren hebben. Als deze mensen geld verliezen omdat ze aandelen bezitten van een bedrijf waarvan de koers de laatste maanden gestaag blijft dalen, dan kunnen ze dat NIET zomaar afschuiven op dat bedrijf. Mensen die aandelen kopen van een beursgenoteerd bedrijf weten dat ze iets kopen waar een groot risico aan vastzit, zelfs een risico om alles te verliezen. En alle praatjes van beleggersadviseurs ten spijt is de gouden regel nog steeds dat niemand kan voorspellen wat de beurs gaat doen. Zodus moeten mensen met aandelen niet met een beschuldigende vinger naar eender wie wijzen, ze kiezen er zelf voor om veel of weinig risico te nemen.


Zelfkritiek: Jammer natuurlijk dat bankmensen in staat zijn om burgers snel te beïnvloeden en misleiden, en zo mensen dus een risicovolle belegging aansmeren waar ze zelf niet bij stilstaan.

Zelfkritiek op zelfkritiek: Ondertussen worden consumenten hier beter tegen beschermd. Banken moeten namelijk verplicht het risicoprofiel van hun klanten bepalen. Consumenten die dan op het punt staan een belegging te doen waarbij het risico hoger is dan in hun profiel, moeten daarvan op de hoogte gebracht worden door de bank.
__________________
Wanneer de zon opkomt, totdat zij ondergaat!
Met citaat antwoorden