Enkele post bekijken
  #2  
Oud 6th October 2008, 14:35
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
"België in een klap bancair dwergstaatje"

"België in een klap bancair dwergstaatje"


België is in de nacht van zondag op maandag teruggebracht tot een bancair dwergstaatje. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. "Nadat de Belgen in de jaren tachtig en negentig al hun staal- en energieconcerns opgekocht zagen worden door buitenlandse partijen, is het land nu alleen qua bierbrouwen nog een wereldspeler."



"Spotprijs"

Nadat het geplaagde Fortis vrijdag haar Nederlandse onderdelen al was kwijtgeraakt, staan vanaf vandaag de spaarcenten van miljoenen Vlamingen en Walen op een Franse bankrekening, zo schrijft de krant. "Daarmee is de ontmanteling van Fortis compleet en resteert op de beurs een praktisch lege holding." De krant heeft het over een "spotprijs" waarmee de Franse megabank BNP Paribas de rest van Fortis overneemt.


Blunderende Belgen

De Volkskrant noemt de nationalisatie van Fortis Nederland een triomf voor de Nederlandse minister van Financiën Wouter Bos. "Bos greep zijn kans en overklaste Jan Peter Balkenende als leider in duistere dagen", aldus de krant.

Bos, veelgeplaagd als PvdA-leider, is als minister van Schatkistzaken en als onbetwist crisisleider in deze barre tijden in zijn element, stelt de Volkskrant. "Vrijdag blijkt dat eens te meer als hij, samen met premier Balkenende en centrale bankpresident Wellink in de rol van redder-des-vaderlands, mag toelichten hoe hij voor een spotprijs voormalige nationale parels als ABN Amro, Amev en MeesPierson terughaalde uit blunderende Belgische handen."


Blog DM, 06/10/08
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden