Enkele post bekijken
  #3  
Oud 22nd August 2008, 13:18
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Talking Wassen krokodillen zetten Gaia in blootje

Wassen krokodillen zetten Gaia in blootje


BRUSSEL (BELGA, DS) - De krokodillen die in het park Le Monde Sauvage volgens Gaia geen schuilplaats hebben, zijn gemaakt uit was.



Als Gaia de volgende keer een kijkje gaat nemen in dierentuinen om te checken of de dieren er naar behoren worden behandeld, kijkt het best dubbel zo goed uit. De krokodillen die de dierenrechtenorganisatie in het dierenpark 'Le Monde Sauvage' in Aywaille spotte en die volgens Gaia geen schuilplaats hebben, blijken vals: ze zijn gemaakt uit was.

Gaia presenteerde woensdag een rapport over de vijftien dierentuinen in België. Daaruit bleek dat maar één park aan alle wettelijke vereisten voor het dierenwelzijn voldoet, namelijk Saint-Hubert. Dat de krokodillen in Le Monde Sauvage nergens konden schuilen, kon volgens Gaia echt niet door de beugel.

Joseph Renson, directeur van het park, moet er smakelijk om lachen. 'Het zegt veel over de manier waarop Gaia de controles uitvoert', aldus Renson.

Gisteren merkte de Zoo van Antwerpen ook al op dat een van hun bekritiseerde vogelkooien al lang niet meer wordt gebruikt.

'Vanop de plaats waar we stonden, was het moeilijk te zien dat de krokodillen vals waren', zegt Michel Vandenbosch van Gaia, die benadrukt dat het voorval niks afdoet aan de waarde van de andere observaties.


DS, 22-08-2008 (yd)
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden