Enkele post bekijken
  #1  
Oud 20th August 2008, 14:19
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Slechte punten voor Belgische dierentuinen

Slechte punten voor Belgische dierentuinen


BRUSSEL - Dierentuinen en -parken in België voldoen nauwelijks aan de wettelijke minimumvereisten op gebied van dierenwelzijn, veiligheid voor de bezoekers en educatieve verplichtingen. Dat blijkt uit een rapport van dierenrechtenorganisatie Gaia.



Volgens Gaia voldoet geen van de vijftien bezochte Belgische dierentuinen volledig aan alle wettelijke vereisten. Alleen Wildpark Saint-Hubert leeft de wet op dierenwelzijn volledig na.

Volgens Gaia, die voor het rapport twee keer een kijkje ging nemen in de dierentuinen, zijn de slechtste dierentuinen Aviflora in Ingelmunster, Familiepark Harry Malter in Heusden en Mont Mosan in Hoei.

Gaia roept minister voor Dierenwelzijn Laurette Onkelinx (PS) op deze dierentuinen te sluiten. Uit het Gaia-rapport blijkt ook de Olmense Zoo ondermaats te scoren.

Overtredingen die Gaia tijdens de bezoeken vaststelde, zijn onder meer te kleine dierenverblijven, onvoldoende of geen wettelijke verplichte inrichting van kooien of hokken, slechte hygiëne, verzorging en nalatigheid.

De dierenrechtenorganisatie stelde ook onveilige situaties vast voor mens en dier.

Gaia vraagt een krachtig optreden van minister Onkelinx. 'Zo moeten alle vijftien dierentuinen en -parken voor het einde van het jaar bezocht worden door een inspecteur', zegt Michel Vandenbosch, voorzitter van Gaia.

'We moeten ook geen geduld meer hebben voor de slechtsten van de klas', vindt Vandenbosch. 'Die moeten gesloten worden'


BlogDS, 20-08-2008
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden