Enkele post bekijken
  #3  
Oud 2nd April 2008, 15:21
MinkeVanHoof's Avatar
MinkeVanHoof MinkeVanHoof is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Zandhoven
Posts: 281
Ik heb hier toch grote vragen bij hoor.
Geen leeftijdsaanduidingen op games? Hebben jullie al wel eens gamesdoosjes bekeken? Net zoals filmdoosjes hebben deze dezelfde symbolen die verwijzen naar de inhoud van het spel. Ik heb hier op mijn bureau op dit moment een tiental games liggen, allemaal met symbolen op. Het meest recente game heeft in het groot op de voorkant van de kaft een 12 + symbool. Ik vraag me af hoeveel duidelijker het nog moet? Op da achterkant vind je de verschillende symbolen zoals geweld en profane taal.
Oudere games hebben dit minder duidelijk maar de meest recente games doen hier meestal echt wel aan mee.
Wat nog duidelijker moet gebeuren is in winkels zelf, daar moet op hun systeem een waarschuwing komen als iemand het spel koopt. Bijvoorbeeld iemand wil een 16+ spel kopen dan komt op het systeem: opgelet dit spel is enkel voor 16+, is de koper boven de 16? Zodat de verkopers er attent op gemaakt worden want ik denk niet dat zij er echt naar kijken. Ik weet dat er hier in Engeland al veel winkels zijn met deze systemen, zeker voor films. Ik denk dat dit al veel kan helpen als iedereen zich hier aan houdt. Toch denk ik nog altijd dat ouders een cruciale rol spelen. Zij moeten leren wat kan en niet kan voor hun kinderen, hier hoort nagaan welke games ze spelen bij.
De labels op games groter maken gaat echt niet helpen. Misschien heeft het wel het tegenovergestelde effect op kinderen. "Oh kijk een spel voor 18+ dat moet echt wel goed zijn", dat soort van attitudes kan je dan uitlokken.
Ik ben zeker voor duidelijke symbolen, maar dan moeten ouders en winkels hier ook rekening mee houden anders heeft het helemaal geen nut.
Met citaat antwoorden