Enkele post bekijken
  #1  
Oud 20th March 2008, 21:47
Véronique.Geudens Véronique.Geudens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Vorselaar
Posts: 248
Dioxinealarm voor mozzarella uit Napels

De sanitaire diensten van de regio rond Napels hebben beslag gelegd op 66 waterbuffelkwekerijen. Er blijkt te veel dioxine te zitten in de melk waarmee mozzarella gemaakt wordt. Dat is waarschijnlijk een gevolg van het slechte beheer van afval in de regio.

Grazen
Er is nog geen wetenschappelijke zekerheid dat het hoge dioxinepercentage te maken heeft met het afvalprobleem. Er is echter een sterk vermoeden. De waterbuffels grazen op zones waarvan geweten is dat er de laatste jaren giftig afval is gestort, weet een verantwoordelijke van de milieupolitie. Er zijn stalen genomen die nog moeten geanalyseerd worden door het laboratorium.

Geen gevaar
Sinds januari 2007 worden de melk en de melkproducten van 165 bedrijven uit de regio rond Napels onderzocht. Bij 25 daarvan werden nu 'anomaliën' ontdekt op het vlak van dioxinepercentages. De betrokken bedrijven hadden hun melk gekregen van 66 kwekerijen waarop de voorbije twee weken beslag is gelegd. Er is niet dadelijk een gevaar voor de volksgezondheid. Consumenten zouden over een langere periode al dagelijks een aanzienlijke hoeveelheid mozzarella moeten eten. (belga/bf)

Bron:
De Morgen
20 maart 2008
Met citaat antwoorden