Enkele post bekijken
  #1  
Oud 14th March 2008, 16:13
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Question Reynders maakt reclame voor horloges

Reynders maakt reclame voor horloges


Vicepremier en minister van Financiën Didier Reynders prijkt in een reclamefolder van het luxehorlogemerk Philip Stein draag.



'Ik ben erg blij dat ik sinds 10 september een horloge van Philip Stein draag', zegt vicepremier en minister van Financiën Didier Reynders in een reclamefolder van het luxehorlogemerk. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag.

De Gentse politicoloog Carl Devos vindt het niet kunnen dat Reynders meewerkte aan de reclamefolder. 'Dit is duidelijk in strijd met de politieke deontologie. Hij creëert op zijn minst het vermoeden dat hij door het bedrijf betaald wordt', luidt het.

Reynders is niet de eerste politicus die in de reclameval trapt, zo schrijven de kranten. Onder meer Mieke Vogels (Volvo) en Minister Guy Van Hengel deden het hem voor. Die laatste figureerde in een advertentie voor maatpakken in een Vlaamse krant.

Ook premier Guy Verhofstadt is reeds in opspraak gekomen door zijn gezicht aan een merk te linken. In 2001 was de premier de hoofdpersoon in een Belgische reclamecampagne van Audi. Op de advertentiefoto was te zien hoe de premier de sleutel van een Audi in ontvangst nam.

Verhofstadt zei achteraf geen toestemming te hebben gegeven voor de campagne. Audi heeft dan ook zijn excuses aangeboden en gezegd dat zaak beruste op een misverstand.


Blog DS, 14-03-2008 (jns)
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden