Enkele post bekijken
  #2  
Oud 1st March 2008, 09:31
Sofie.Moereels Sofie.Moereels is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Apr 2006
Locatie: Olen
Posts: 84
Rijkdom maakt ongelukkig

Mijn mening:
Rijkdom maakt ongelukkig én eenzaam.
Dit fenomeen doet zich overal ter wereld voor.

Het probleem situeert zich bij de miljonairs. Ze moeten constant hun investeringen opvolgen, vrienden en familie weten hun altijd te vinden en met hun kinderen weten ze vaak ook niet meer wat aan te vangen.
Omdat ze zich zo eenzaam en geviseerd voelen, gaan ze op zoek naar actie en het gevoel van voldoening. Hiervoor gaan ze meer risico’s nemen zowel op financieel als op fysiek vlak.

De problemen zijn aannemelijk en verstaanbaar. Mensen die veel geld hebben lijken voor de buitenwereld vaak gelukkig, maar ook die mensen krijgen ook te kampen met problemen! Alleen spelen hun problemen zich op een ander niveau af.
Niemand heeft zoveel geld écht nodig, waardoor er een geldoverschot ontstaat waarmee men geen weg meer weet. Dit geld gaat men investeren in allerlei extravagante luxeproducten waarbij men hoopt zich beter te voelen.

Het komt er dus op neer dat de miljonairs geld te veel hebben waarmee ze geen weg meer weten. Als ze wat verder nadenken en niet meer alleen aan zichzelf zouden denken, dan komen ze misschien tot een andere manier van zingeving die volgens mij veel zinvoller is.
Het gros van de mensen heeft het namelijk niet zo breed en moet vaak de eindjes aan elkaar knopen.
Verder worden wij ook geconfronteerd meet de steeds maar groeiende milieuproblematiek, het uitsterven van bepaalde diersoorten…
Mij lijkt het interessant om als miljonair in dit alles te investeren i.p.v. in nutteloze goederen en diensten te investeren die hun geen extra waarde geeft.

Let op! Als miljonairs investeren in de armoede, dierenbescherming, milieuproblematiek… dan zou dit goed moeten zijn. Maar als ze dit doen om in de kijker te staan, om bekend te worden, om…, dan is dit nog erger dan te investeren in al de extravagante producten waarin ze voordien investeerden.
Langs de andere kant: geld is geld, de mensen die geholpen worden zullen in ieder geval blij zijn. Maar indien de miljonairs het doen vanuit dit denkbeeld, dan zullen ze snel weer geconfronteerd worden met het zinloze en eenzame gevoelens.

Anderzijds kunnen ze ook hun tijd anders indelen. Ze kunnen met het geld dat ze eigenlijk te veel hebben non-profitorganisaties oprichten. Als ze dan zelf ook nog echt achter deze organisaties staan, dan zullen ze hiervan meer dan voldoening krijgen en hopelijk het geluk terug ervaren.
Bijgesloten Plaatje(s)
 
Met citaat antwoorden