Onderwerp: boer zoekt vrouw
Enkele post bekijken
  #2  
Oud 12th February 2008, 21:54
ambi-ann ambi-ann is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Westerlo
Posts: 76
beroepsmisvorming

Ik kan me er inderdaad in vinden dat mensen alleen maar zien wat ze willen zien. Iedereen maakt zich schuldig aan vooroordelen, die we bevestigd willen zien. Niets is zo vervelend als het moeten rechtzetten van een fout, een beeld dat moet wordenbijgesteld.
Toen ik overlaatst langs de bakker kwam en zag dat die ALWEER op verlof was, moest ik toch ook even denken dat het gemakkelijk verdiend is als bakker. Een paar maanden geleden hadden ze ook al een tweede verlofdag per week ingelast ... dat moet er maar afkunnen?!
Ik vergat dan ook het feit dat Mr. de bakker:
- heel de dag in de bloem staat (~stoflongen)
- verschrikkelijk vroeg moet opstaan om zijn broden te gaan bakken zodat ze vers zijn
- bijgevolg de feestjes mist
- zo ook de voetstapjes van zijn kinderen omdat hij overdag slaap inhaalt
- ...

Ook hier thuis stond de tv altijd aan tijdens een aflevering van Boer zoekt vrouw, maar ons beeld is niet veranderd. Het was bijzonder interessant om de uitleg van mijn ouders en mijn broer (die een paar jaar geleden ook gevraagd was om mee te doen hahaha de grap van het jaar waar we nu nog steeds om moeten lachen => weinig humoristisch ) te horen bij de beelden. Door de beroepsmisvorming (ander interesseveld als ik) letten zij op heel andere dingen en kon ik via hun commentaren alsnog breder kijken.

Zo is het ook als je samen met een groep vrienden iets bekijkt. Iedereen ziet/hoort andere dingen binnen dezelfde uitzending, MAAR er zijn ook zaken die iedereen gezien heeft.... Waarin zit dat verschil nu juist? Dat is pas een interessant fenomeen om zicht op de invloed van media te krijgen.
Met citaat antwoorden