Citaat:
Orgineel gepost door Barst
Reportage idd vooral bedoeld voor 'leken', waartoe ik mijzelf overigens ook reken...
|
Ja, bedoeld voor leken wel, maar die mensen verderhelpen... da's nog iets anders. Meedelen dat een antivirusprogramma of firewall helpt tegen spyware is simpelweg nutteloos en misleidend. Ik ben echter wel blij dat ze de antispywareprogramma's en de alternatieve browsers erbij vernoemd hebben dus 't zal niet uit kwade wil zijn.
Men stelt het in die reportage ook wel iets té voor. Neem nu dat 1u surfen op een nieuwe pc... dan zeggen ze doodserieus dat ze Kazaa en MSN Plus installeren terwijl het ondertussen toch wijd verspreid nieuws is dat deze twee programma's zowat de keizers zijn van de virtuele spywarewereld. Bijgevolg vind ik het ook niet echt verbazend dat men dan 20 spywarecomponenten terugvindt. Wie trouwens de proef op de som wil nemen moet maar eens mijn tips in het vorige bericht toepassen (Kazaa Lite ipv. Kazaa en MESS addons ipv. MSN Plus!)... u zal welgeteld 0 componenten vinden, op wat onschuldige cookies, die bij het surfen onvermijdelijk zijn, na.
Citaat:
N.a.v. je antwoord ben ik wel tot de conclusie gekomen dat jij op vlak van computerexpertise nog maar weinig te leren hebt... of vergis ik mij?
|
Hangt er wat van af. Als je het over geavanceerde netwerken en programmeertalen (Java) hebt, dan heb ik daar nog heel wat in bij te leren maar op het domein van webdesign, Internet (en niet alleen het WWW) of eenvoudige programmeertalen (Visual Basic) kan ik mijn mannetje staan.
Dat heeft dan misschien wel wat te maken met het feit dat ik de vorige 2 jaar de richting Informaticabeheer gevolgd heb. Die 10u Informatica (soit, 4u software en 6u hardware) per week hebben daar toch hun steentje tot bijgedragen. Nu niet dat ik die laatste jaren zoveel heb bijgeleerd, mijn goeie vriend Pieterjan kan dat beamen
, maar 't was op z'n minst boeiend.
Ik heb eigenlijk het meeste zelf op jonge leeftijd geleerd, gewoon uit pure interesse. Mijne eerste eigen computerke kreeg ik toen ik 13 of 14 jaar was en daar was Internet bij! Dat waren nog eens tijden, surfen met een 33.6k modempje, de jeugd van tegenwoordig zou het niet meer kunnen verdragen.
Ik heb dan ook in die tijd ettelijke uren achter dat beestje besteed, het woord 'verslaving' komt me te boven. Maar aangezien surfen toen nog pokkeduur was (was dat geen 20fr per uur in die tijd?), heb ik me om kosten te besparen vooral bezig gehouden met het beestje zelf. :-)
Op zich heb je dan alles vrij snel onder de knie, het enige wat je nodig hebt is veel durf gecombineerd met wat gezond verstand.
Citaat:
Ikzelf heb mij de vorige dagen 'geamuseerd' met het flashen van nieuwe firmware voor mijn DVD, met het upgraden van de driver van mij soundcard, allemaal toch wel zaken die minder evident zijn (toch voor mij: ik vraag mij af hoe andere computergebruikers daar de tijd voor vinden...)
|
Dat zijn inderdaad dingen waaraan niet iedereen zomaar begint maar eens je de stap gezet hebt, zijn dat geen onoverkomelijke dingen meer. Ik heb dat alles op 14-jarige leeftijd geleerd (soit, toen waren er eigenlijk nog geen DVD's maar al wel soundcards
) op de trial-and-error manier. Ons pa zei: "trekt uwe plan en als't kapot is ist voor u" ... en dat is vrij effectief gebleken.
Maar goed, ik voel mij nu net mijn grootvader die over den oorlog bezig is als ik spreek over 'mijne jongen tijd' achter de computer.
Deftige machinerie, zo'n Radeon 9800, maar inderdaad, ik vind dat ATI's support ook wat povertjes is... vandaar dat ik voor al mijn grafische benodigdheden gewoon bij nVidia blijf.
Over dat laatste, als u de videobestanden die u reeds op uw HD hebt op DVD wil krijgen... dan is het maar gewoon wegschrijven en daarvoor heb je eigenlijk maar 3 dingen nodig, een DVD-brander, een DVD-brandprogramma en een leeg DVD+r'tje. Dat zal dus m.a.w. heus wel meevallen. Mocht het toch niet lukken, u weet me te vinden.