Enkele post bekijken
  #20  
Oud 20th December 2007, 19:58
KristofMertens KristofMertens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Arendonk
Posts: 82
Groene thee remt uitzaaiing prostaatkanker

Regelmatig groene thee drinken remt de ontwikkeling van prostaatkanker. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Japanse ministerie van Gezondheid.

Het onderzoek volgde twaalf jaar lang een groep van 50.000 mannen van 40 tot 69 jaar oud, verspreid over Japan. De mannen die minder dan een kop groene thee per dag dronken, hadden meer last van uitgezaaide prostaatkanker. De studie wijst uit dat wie meer dan vijf kopjes groene thee per dag drinkt, minder kans op deze vorm van kanker heeft (een risico van 0,52 tegen een risico van 1 voor wie minder dan een kopje per dag drinkt).

Op de ontwikkeling van kanker in de prostaat zelf heeft de consumptie van groene thee geen effect, zo blijkt uit de studie. Het gaat enkel om de uitzaaiingen. De hypothese van de onderzoekers is dat catechine, een bestanddeel van groene thee, de ontwikkeling van prostaatkanker elders in het organisme remt. (afp/tdb)

Het Laatste Nieuws, 19/12/2007

Zo zijn er wel meerdere dingen die je kan doen om je kansen op kanker te verkleinen of uitzaaiingen te verminderen. Nu ze weten dat het bestanddeel catechine dit vermindert, kunnen ze dit misschien in medicijnen integreren. Of in de vitaminen die sommige mensen dagelijks innemen.

Zelf heb ik ooit nog iets anders gehoord dat goed is om prostaatkanker te voorkomen. Voor mezelf is dit interessanter dan groene thee drinken.
Citaat:
Klaarkomen zorgt ervoor dat de man minder snel prostaatkanker krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van Australische wetenschappers. Het is alleen wel zo dat de man tussen zijn twintigste en vijftigste iedere dag een zaadlozing moet hebben om het gunstige effect op de prostaat te hebben. Ook het eten van tomaten is goed tegen prostaatkanker. Ook uit eerder onderzoek bleek al dat het effect aanwezig is.

Zo'n 2250 mannen met en zonder prostaatkanker deden mee aan het onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de mannen die vijf keer per week ejaculeerden tot drie keer minder kans hebben op prostaatkanker. Dit effect was er niet bij leeftijdsgenoten die dit niet deden.

De prostaat zorgt voor het vocht dat dient voor het transport van de zaadcellen. Het regelmatig 'legen' van deze klier zorgt voor het gunstige effect omdat het vocht geen kans krijgt om te verouderen.

Prostaatkanker is na longkanker een van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen.

Bron: GvA

Gevonden op
HTML Code:
http://forum.politics.be/showthread.php?p=269302
Met citaat antwoorden