Enkele post bekijken
  #1  
Oud 18th December 2007, 18:03
wim leenaerts's Avatar
wim leenaerts wim leenaerts is offline
Prime Integrator
 
Geregistreerd op: Nov 2004
Locatie: Beerse city
Posts: 1,633
Zweden doet veel beter dan Kyoto-doelstellingen

Zweden doet veel beter dan Kyoto-doelstellingen

Zweden heeft tussen 1990 en 2006 9 procent minder broeikasgassen uitgestoten. Daarmee doet Zweden het veel beter dan de doelstellingen die voor het land in het Kyoto-protocol zijn opgenomen. Dat heeft de Zweedse minister van Leefmilieu bekendgemaakt.

"Zweden mocht de uitstoot van broeikasgassen met 4 procent doen stijgen. Deze zijn echter met 9 procent gedaald, wat een vermindering van 12,7 procent betekent in het kader van het Kyoto-protocol", legt politiek adviseur van de minister, Hannes Borg, uit. Het Scandinavische land, dat gekend is voor een groot engagement inzake milieubescherming, heeft in dezelfde periode een grote groei gekend.

"De evolutie in Zweden schenkt ons de kans om sceptische landen te overtuigen van de mogelijkheid om een economische groei te verwezenlijken en de uitstoot te doen dalen", zegt Zweeds Leefmilieuminister Andreas Carlgren. (afp/adv)
Bron: www.hln.be, 18/12/07
__________________
"De jeugd van tegenwoordig houdt alleen maar van luxe, heeft slechte manieren en veracht de autoriteit.
Zij heeft geen respect voor oudere mensen. De jeugd verpraat de tijd terwijl er gewerkt moet worden, schrokt bij de maaltijden het voedsel naar binnen, legt de benen over elkaar en tiranniseert de ouders..."
- Socrates, 2400 jaar geleden... -
Met citaat antwoorden