Enkele post bekijken
  #1  
Oud 17th December 2007, 09:35
Natalie Docx Natalie Docx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Berlaar
Posts: 109
Politie niet te spreken over sms'jes alcoholcontroles

BRUSSEL - De federale politie onderzoekt of ze iets kan beginnen tegen de ‘capriolen’ van nv Etri uit Gent. Behalve sportuitslagen en bijbelverzen stuurt het bedrijf ook alcoholcontroles door via sms.
‘Met die sms’jes stimuleert het bedrijf dronken mensen om toch achter het stuur te kruipen en de controle te omzeilen. Dat is niet handig, maar pervers’, zegt woordvoerder Els Cleemput van de federale politie in De Morgen. Volgens de zaakvoerder van nv Etri zijn de sms’jes louter preventief bedoeld en wordt de straatnaam nooit doorgegeven.

‘Via de sms’en, waarin we de controles doorgeven die de politie zelf bekendmaakt en sporadisch de controles die we zelf of via via ontdekken, willen we dronken mensen verhinderen alsnog de wagen te nemen’, verklaart Vincent Parisis, zaakvoerder van Etri. Hij benadrukt dat telkens ook de boodschap ‘Glaasje op, laat je rijden’ meegestuurd wordt.

Ook het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid kan de sms’jes niet smaken. Volgens het BIVV ‘ondermijnt deze vorm van geldzucht het bobsysteem en de veiligheid van het verkeer’.
Met citaat antwoorden