Enkele post bekijken
  #21  
Oud 26th November 2007, 14:57
Nele Meuris Nele Meuris is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Wiekevorst
Posts: 62
Goede jaloezie

Jaloezie is niet steeds slecht,neen men kan jaloers zijn omdat je partner aantrek heeft van anderen,in de positieve zin .

Het kan je ego strelen en je fier maken dat je partner nog begeerd wordt door anderen. zolang je je partner er niet mee lastig valt spreken we van positief jaloers zijn,je ervaart het niet als iets slechts maar als iets positief. Het is leuk om te weten dat je vrouw of man nog in de smaak valt,en jij er toch maar mee naar huis gaat die avond BV.

Jaloezie ontstaat soms ook omdat je partner zijn vriend of vriendin van op het werk zoveel tijd met hem/haar doorbrengt. Dit is dan op werkvlak ook een positief iets,ze werken samen dapper aan een nieuw project en hebben die tijd samen nodig,het komt iedereen ten goede. Je vertrouwt je partner opdat vlak omdat je hem/haar goed kent en je weet dat je er niets moet achter zoeken. Dat is elkaar begrijpen en vertrouwen wat dan een grote band schept op relatievlak.

Gezonde jaloezie is zelf goed voor de relatie. Het is een teken dat je veel houd van je partner ,en hem/haar niet bezit als een meubelstuk,je kent hem/haar door en door. Je voelt je gevleid door de verwezenlijkingen die je partner heeft gemaakt of bereikt,je bent er fier op en een beetje jaloezie is hierbij normaal.

Je valt je partner niet lastig met je jaloezie maar ervaart deze op je eigen unieke manier,je begrijpt je gevoelens omdat je van je partner houd.

Wel kan, je hem/haar eens vertellen dat je leuk jaloers bent op wat er is gebeurt of is bereikt,je streelt op deze manier het ego van je partner. Zij/hij gaat je met respect in de ogen kijken en je gezonde jaloezie niet als slecht aanvaarden.

Het kan zelfs als charmant overkomen.

Vertrouwen is hier een belangrijke zaak,je brengt het ook best op een grappige of leuke manier aan bod in een gesprek. Laat zien dat je jaloezie geen problemen oplevert en dat je gewoon het beste wenst voor je partner,je houd immers toch onvoorwaardelijk van hem/haar. Jaloezie op deze manier kan zelfs een bewijs van liefde zijn.
Breng wel steeds je partner op de hoogte van je jaloezie. Hou van elkaar en blijf elkaar respecteren,met wat gezonde jaloezie erbij lukt het best!





Slechte jaloezie

Dit is één van de vele punten waarop relaties stranden. als je partner zo jaloers is dat je de deur niet meer uit kan,ook niet om te werken,dan zit je met een groot probleem. Jaloezie kan zelfs ziekelijk worden bekeken als het zover komt dat je opgesloten lijkt te zitten en er steeds ruzies ontstaan door de jaloezie.

Zelfs als je promotie maakt kan je een partner hebben die dan denkt door de slechte jaloezie,zij/hij zal wel met de baas naar bed zijn geweest om dat te hebben kunnen verkrijgen. Dat zijn erge ongezonde gedachten van slechte jaloezie.

Of je partner is jaloers en kwaad omdat je te lang bent weggebleven,kan gebeuren . Het geeft een gevoel van onbehagen ,je voelt dat je niet wordt vertrouwd. Het geeft altijd schade aan de relatie.

Ruzies ontstaan dikwijls door dit soort jaloezie,terwijl het eigenlijk niet echt nodig was. ingeval je partner je ooit bedroog en je hem/haar niet meer kan vertrouwen,kan je beter de relatie verbreken. Neem je na een bedrog een nieuwe start,dien je opnieuw te beginnen leren je partner te vertrouwen of je relatie is verdoemd!

Slechte jaloezie zorgt voor een opgesloten en onveilig gevoel,je weet niet meer goed wat je wel kan doen en wat je best niet doet. Je denkt van ik zal wel zorgen dat hij/zij niet meer jaloers hoeft te zijn,maar weet ,iemand die ziekelijk jaloers is,verandert nooit,je kan op geen enkel vlak deze persoon geruststellen. Hij/zij blijft jaloers in de slechte zin.

De persoon in kwestie die de jaloers is en dit laat merken door kwaad te worden dient iets aan zichzelf te doen,hup zoeken in ieder geval.

Want zijn/haar partner kan op geen enkele manier die jaloezie doen keren .Dat is onbegonnen werk.

Zeker hulp zoeken ,voor beide partners in zulk geval. Alleen krijg je dit niet opgelost,sommigen blijven dit heel hun leven doen. Bij enkelen kan dit aangepakt worden ,door een begeleiding aan te gaan en de oorzaak op te zoeken en aan te pakken .
Met citaat antwoorden