Enkele post bekijken
  #3  
Oud 14th May 2007, 15:17
sarabollen
Gast
 
Posts: n/a
Citaat:
Orgineel gepost door wim leenaerts
Euhm, dat ze terecht anti zijn?


Ik bedoelde hier eigenlijk het volgende mee...

Af en toe een joint kan geen kwaad. Dat is net zo met alcohol. Het is vanaf het moment dat ge dagelijks gaat gebruiken en nodig hebben dat het een verslaving wordt. Over het al dan niet meer/minder verslavend effect tegenover roken of alcohol kan ik me niet uitspreken.

Toch denk ik zelf dat joints eerder tot softdrugs behoren. Ik merk wel dat joints in onze samenleving veel minder sociaal aanvaard zijn dan bv. alcohol. (hoewel effect van alcohol erger kan zijn). Ik geloof er niet in dat je met een anti-houding minder gebruikers gaat creëeren. Waarom iemand veroordelen vol afschuw die één maal in de maand een joint rookt en hier geen maatschappelijke overlast mee bezorgd? Zelfs afkeur van persoonlijkheid omwille van één joint gebeurt op dit ogenblik...

Bovenstaande houding vind ik zelf niet geschikt voor een goeie preventie. En dat is net wat ik noodzakelijk vind. Bij mij roept de titel van het artikel een verkeerd beeld op, een beeld dat de maatschappelijke situatie verslechtert. Voor mij houdt dit geen goede voorlichting in. Vandaar mijn reactie!
Met citaat antwoorden