Enkele post bekijken
  #1  
Oud 1st April 2007, 11:53
Believing Bart Believing Bart is offline
99% leerkracht
 
Geregistreerd op: Oct 2006
Locatie: H'thals
Posts: 691
Gratis GO-Pass voor 16-jarigen

Awel: dat is nu eens een GOEDE regel van de overheid! Oké het kost geld, maar nu combineer je het 'iets geven' aan de burger met het 'opvoeden'. Want ik ben er zeker van dat jongeren die anders nooit met het openbaar vervoer zouden worden geconfronteerd, nu wel kennismaken met de trein. Daardoor gaan ze later sneller geneigd zijn dat openbaar vervoer te gebruiken! GOED GOED GOED!!!
(en de commentaar van 'verkiezingsstunt' kan mij dan gestolen worden. Liever op dit moment zo'n maatregel dan nooit zo'n maatregel)

------------------------------------------------------------------
Gratis Go-Pass voor elke 16-jarige
Wie zestien wordt, krijgt vanaf 1 mei een gratis Go-Pass. Die geeft recht op tien treinritten.

De jongeren krijgen in de maand dat ze zestien worden, een brief van de NMBS in de bus. Daarin vinden ze een waardebon die ze in het station in hun buurt kunnen inruilen voor een Go-Pass. Die heeft een waarde van 45 euro.

,,Het is van essentieel belang om jongeren in een heel vroeg stadium te laten kennismaken met het openbaar vervoer'', zegt Bruno Tuybens, de staatssecretaris voor Overheidsbedrijven (SP.A).

Volgens statistische gegevens zijn er jaarlijks ongeveer 130.000 jongeren die aanspraak kunnen maken op de gratis Go-Pass. De regering trekt voor deze maatregel dit jaar 2 miljoen euro uit. Volgend jaar, wanneer de maatregel over een heel jaar loopt, zal dat bedrag hoger liggen.

Vorig jaar werd het treinabonnement voor studenten al een flink stuk goedkoper gemaakt. Zij betalen nog maar een vijfde van het basistarief.

De regering vraagt de NMBS voorts om te bestuderen om bijzondere treinen in te leggen vanuit een hoofdstation naar specifieke bedrijfssites. Op voorwaarde dat de werkgever 80 procent van het abonnement van de werknemer draagt. In dat geval legt de overheid de overige 20 procent bij, waardoor de werknemer gratis naar het werk kan sporen.

Zo wordt bijvoorbeeld gedacht om bedrijven in het havengebied te bedienen via sporen die tot nu toe niet worden geëxploiteerd voor personenvervoer.

Voorts werd beslist om tegen eind dit jaar elf grote stations uit te rusten met sorteervuilbakken voor de selectieve inzameling van PMD, papier en karton, en restafval. (cv)

Bron: www.standaard.be ; zaterdag 31 maart 2007.
__________________
Wanneer de zon opkomt, totdat zij ondergaat!
Met citaat antwoorden