Enkele post bekijken
  #3  
Oud 14th March 2007, 16:25
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Talking Dag Allemaal

Dag Allemaal


Minister van Defensie André Flahaut (PS), die de laatste twee jaar systematisch elk interview met hem of zijn topgeneraal weigert aan De Standaard, lucht zijn hart in het gespecialiseerde blad Dag Allemaal.


,,Ik geef grif toe dat de onterechte kritiek en de verzinsels pijn doen. Sommigen schijnen te denken dat politici alles maar moeten slikken. Ik ben ook maar een mens, hé. Ik ben niet in de politiek gegaan om me te laten beledigen.''

Net gisteren publiceerde La Libre Belgique het verslag van een vergadering van de raad van bestuur van de Koninklijke Militaire School. Dat meldt zwart op wit dat Flahaut zelf vroeg om een eredoctoraat aan de Congolese president Joseph Kabila te geven. Toen de minister onder vuur kwam over die beslissing, beweerde hij bij hoog en laag dat de raad van bestuur die beslissing had genomen.

,,Ik zou 90 mm-kanonnen hebben besteld bij een firma, omdat die in mijn thuisbasis Nijvel zou zijn gevestigd. Maar niet alleen staat die fabriek in een andere gemeente, ze staat ook nog eens in een andere provincie'', verdedigt Flahaut de omstreden keuze voor het 90 mm-kanon in Dag Allemaal.

Niemand binnen de Navo gebruikt zo'n kanon, en de enige producent van de munitie voor dat kanon is Mécar in Petit-Roeulx-lez-Nivelles. De fabriek staat inderdaad net over de grens in Henegouwen, op exact 6,5 kilometer van het centrum van Nijvel.


DS, 14-03-2007
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden