Enkele post bekijken
  #1  
Oud 7th November 2006, 03:14
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Unhappy We zijn helemaal aan het doordraaien!

Waarom camembert een ,,terreurkaas' is en gruyère niet


PARIJS - Het is luchtvaartpassagiers op Europese luchthavens voortaan verboden, camembert en foie gras als handbagage mee aan boord te nemen. Met gruyère mag je nog wel op het vliegtuig.


Dat blijkt uit een document verspreid in Franse luchthavens ter gelegenheid van het in voege treden, vandaag/maandag, van nieuwe "beperkingen" in de Europese luchthavens. Die beperkingen volgen op berichten eind augustus over door de Britten en Amerikanen verijdelde aanslagen op transatlantische vluchten.

Het verschil tussen camembert en gruyère zit 'm in de ,,kneedbaarheid" of zachtheid van de kaas. ,,In algemene bewoordingen: elk 'kneedbaar' product mag voortaan niet meer in de handbagage", zo leest het document. Door zijn zachtheid lijkt de kaas allicht teveel op semtex. Eén uitzondering: zachte kazen mogen wel aan boord in het geval zij op de luchthaven werden gekocht.

Behalve voor zachte kazen en foie gras geldt het voedselverbod ook voor vloeibare spullen als soepjes en gerechten in een saus.


DS, 07-11-2006
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden