Enkele post bekijken
  #3  
Oud 21st August 2006, 16:08
Sara Laureys Sara Laureys is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2005
Locatie: W
Posts: 41
Gevangenispersoneel Dendermonde staakt!

Gevangenispersoneel Dendermonde staakt


DENDERMONDE - Het personeel van de gevangenis in Dendermonde staakt tot morgenmiddag twee uur.

Het personeel wil een volledige renovatie van de gevangenis, bijkomende veiligheidsvoorzieningen en extra cipiers. ,,De volledige gevangenis moet vleugel per vleugel gerenoveerd worden. De geplande nieuwe sloten volstaan niet, er moeten nieuwe metalen deuren komen'', zegt Filip Dudal van de christelijke overheidsvakbond CCOD.

De vakbonden eisen dat het bewakingspersoneel met 15 personen wordt uitgebreid. ,,De overbevolking en het gebrek aan cipiers zijn al langer een probleem in de gevangenis van Dendermonde. Tijdens de renovatie zouden er maximaal 120 gedetineerden in deze gevangenis mogen verblijven. Gevangenen die meer dan zeven jaar cel opgelegd kregen, moeten naar andere gevangenissen overgebracht worden.'' Het eisenpakket werd door alle vakbonden ondertekend, verklaart Dudal. De lokale politie nam na de etensbedeling de bewaking van de gevangenis over, zegt gevangenisdirecteur Roland Mertens. ,,Momenteel zijn er een 160-tal gedetineerden. Het is nog niet duidelijk hoeveel politiemensen er ingezet worden. We gaan na of er tijdelijk nog bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden.''

Internationaal aanhoudingsbevel tegen twee aanstokers

Tegen de twee aanstokers van de ontsnapping uit de gevangenis van Dendermonde is een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Dat zegt procureur des Konings Christian Du Four van Dendermonde maandag. Het gaat om de 26-jarige Kosovaar Peraj Konto en de 22-jarige Zakaria Elaagbani. De twee mannen braken in de nacht van vrijdag op zaterdag uit hun cel. Ze gijzelden drie cipiers en bevrijdden 26 andere gevangenen. Beide mannen zaten celstraffen uit voor een reeks inbraken en diefstallen met geweld.
ht (belga)21/08/2006
het nieuwsblad
Met citaat antwoorden