Enkele post bekijken
  #2  
Oud 7th May 2006, 11:46
Ellen_Pihay Ellen_Pihay is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2005
Locatie: Olen
Posts: 74
Anderlecht landskampioen; Lierse moet naar eindronde

Anderlecht landskampioen; Lierse moet naar eindronde

RSC Anderlecht is voor de 28ste keer in het bestaan van de club Belgisch kampioen in het voetbal geworden na een 3-0 zege tegen Zulte-Waregem.
De doelpunten waren van Traoré (42'), Tihinen (57') en een own goal van Dindeleux (66'). Winst was voor de Brusselse ploeg genoeg om de landstitel te vieren. In dat geval kon zelfs een overwinning van concurrent Standard Luik haar niet meer bedreigen, maar zover kwam het niet eens: Standard ging op eigen veld onderuit tegen AA Gent met 0-2. Gent zelf gaat Europees spelen (Intertoto) ten koste van KRC Genk, dat verloor van Club Brugge met 2-0. Club Brugge was al zeker van Europees voetbal en zal aantreden in de UEFA Cup.
In de strijd tegen de degradatie ontsnapte Lierse net niet aan de eindronde ondanks 1-0 winst tegen Roeselare: naaste concurrent Beveren won in de laatste fase van de wedstrijd van Moeskroen (1-0) dankzij een own goal. Lierse moet nu de eindronde spelen: daarin heeft het nog een kans in eerste klasse te blijven als het de periodekampioenen van tweede klasse van het lijf kan houden.

GVA 05/05/2006
Met citaat antwoorden