De loonsverhoging van ING-ceo Ralph Hamers tot ruim 3 miljoen euro zorgt voor heel wat kritiek, onder meer van de Nederlandse minister van Financiën.
De bestuurders van de bank worstelen al jaren met de niet-marktconforme beloning van de CEO, zegt ING-voorzitter Jeroen Van der Veer in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. ‘We hebben het telkens uitgesteld, maar nu besloten een grote stap te maken’, aldus Van der Veer, die niet wil zeggen of Hamers om de loonsverhoging heeft gevraagd.
Politiek Nederland reageert boos op de plannen. Zo noemde minister van Financiën Wopke Hoekstra de salarisverhoging ‘buitensporig’. ‘Die stap helpt op geen enkele manier om het broze vertrouwen in de sector te herstellen’, zo laat hij weten. Hij heeft meteen contact laten opnemen met de bank.
Op het matje
ING mag de opslag voor Hamers ook gaan uitleggen in het Nederlands parlement. De Tweede Kamer roept de top van het bedrijf op het matje. President-commissaris Jeroen van der Veer moet op een hoorzitting tekst en uitleg komen geven.
Ook de vakbond is er niet over te spreken. ‘Ouderwets graaien’, vindt vakbond CNV.
Niet alleen in Nederland, ook in België worden vragen gesteld bij de opslag. ‘‘Ethiek’ aan de top bij ING, dat heel veel werknemers voor hun diensten bedankte. Ook in België’, tweet bediendebond LBC-NVK, verwijzend naar de herstructurering die de bank vorig jaar doorvoerde.
08/03/2018
Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180308_03397442
Eigen mening: Ik vind deze loonsverhoging veel te groot, deze mensen verdienen sowieso al meer dan goed hun kost, terwijl er mensen op de wereld zijn die nauwelijks rondkomen en hier ook heel hard voor werken. Dit wil niet zeggen dat deze mensen er ook niet voor werken, waarschijnlijk wel want anders hadden ze hier niet gestaan, maar zo een loonsverhoging kan gewoon niet. Dit voorval moet zeker voorkomen en zo zullen ze erachter komen waarom er nu spraken is van zo een grote loonsverhoging.