Enkele post bekijken
  #1  
Oud 30th October 2017, 19:25
Arno.V*andenBergh Arno.V*andenBergh is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2017
Locatie: Herentals
Posts: 43
Limburg zet zwaar in op wegwerken knelpuntberoepen

Het Limburgse provinciebestuur trekt samen met ESF en Vlaanderen 2,8 miljoen euro subsidies uit om de instroom naar knelpuntberoepen te vergroten. Organisaties die opleidingen in deze beroepen aanbieden, kunnen hiervoor een tegemoetkoming ontvangen.
In Limburg verbetert de arbeidsmarkt zichtbaar. In diverse economische parameters doet onze provincie het zelfs beter dan de rest van Vlaanderen. Zo daalt de werkloosheid in onze provincie het snelst. Ondanks de forse daling zijn nog steeds 28.830 Limburgers bij de VDAB geregistreerd als werkzoekend. Anderzijds zijn er diverse knelpuntvacatures die niet ingevuld geraken.

Wat zijn die typische knelpuntberoepen? Het gaat o.m. over bouwvakkers, technici, onderhoudspersoneel, verpleegkundigen, truckers en monteurs, en ook werknemers voor de IT-sector, horeca en retail.

Essentieel

Gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “Dankzij de economische heropleving zit de jobcreatie terug in de lift. De ondernemers hebben echter moeite om bepaalde knelpuntvacatures snel in te vullen. Dat bedrijven niet het geschikte personeel vinden is een belangrijke zorg. Het vinden van gekwalificeerd personeel is een essentiële voorwaarde om verder te kunnen groeien. Onze Limburgse economie mag hier niet door afgeremd worden.”

“De provincie Limburg maakt nu, samen met Europa en Vlaanderen, een budget van 2,8 miljoen euro vrij om voor de komende 2 jaren de instroom in concrete knelpuntvacatures in Limburg duurzaam in te vullen.”

Bron: De Standaard http://www.standaard.be/cnt/dmf20171030_03161055
Datum: 30/10/2017

Mijn Mening: Het is goed dat ze moeite doen om de kloof van de knelpuntberoepen te vullen. Om onze maatschappij en economie goed draaiende te houden is het belangrijk dat we investeren in de knelpuntberoepen. Met deze 2,8 miljoen euro aan subsidies kunnen ze de instroom in de knelpuntberoepen meer ‘toegankelijk’ maken. de voornaamste redenen van het ontstaan van een knelpuntberoep zijn slechte arbeidsomstandigheden en zowel een kwantitatief als kwalitatief tekort aan kandidaten. Met de financiële hulp kunnen ze zowel investeren in betere arbeidsomstandigheden als in de opleidingen voor deze beroepen, om zo meer werkkracht te lokken naar de knelpuntberoepen.
Met citaat antwoorden