25th October 2017, 18:22
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Nijlen
Posts: 83
|
|
Ik zie totaal geen problemen met het huidige systeem. Het is niet omdat jongeren op 16-jarige leeftijd al zouden mogen gaan stemmen, dat ze dan ook beter geďnformeerd zouden zijn. Integendeel denk ik juist. Politiek is iets wat weinig 16-jarigen boeit. Als u zegt dat jongens en meisjes van 18 niet genoeg op de hoogte zijn van de politiek om te gaan stemmen, dan verwacht ik niet dat tieners die twee jaar jonger zijn, dat wel zijn. Als u bedoelt dat u vindt dat het de bedoeling is om leerlingen in het secundair les te geven over de politieke partijen en hun standpunten, dan ga ik niet akkoord. Zoiets kan en zal alleen maar subjectief zijn. Iedere leerkracht zal zijn eigen overtuigingen in zulke les steken en zo gaat de ene partij er veel beter uitkomen dan de andere. Het zou nog maar eens een manier zijn om jongeren te overhalen om op de socialisten te stemmen want uit onderzoek blijkt dat 80% van de leerkrachten links stemt. Ook bij andere organisaties zullen zulke infosessies of lessen steeds subjectief zijn.
Ik wil nog even volgende quote becommentariëren: “Een tweede probleem is dat jongeren ook niet weten hoe ze moeten stemmen waardoor er problemen kunnen ontstaan bij stemming dat kan [leiden] tot fouten of langere wachtrijen.”
Ten eerste, ik heb nog nooit gehoord van een jongere die problemen had om te stemmen. Het computersysteem (of bolletjessysteem - hangt af van gemeente tot gemeente) wijst zichzelf uit. Ik twijfel of dat een oorzaak kan zijn voor lange wachtrijen. Het zou wel kunnen dat oudere mensen die lange wachtrijen veroorzaken. Ten tweede, jongens en meisjes die niet van plan zijn hun stempapiertje leeg te laten, zullen op voorhand wel wat opzoek werk hebben gedaan en zichzelf op de hoogte hebben gebracht van de verschillende politieke partijen en hun programma’s. Spijtig genoeg is dat meestal met invloed van de linkse en subjectieve media.
|