Enkele post bekijken
  #2  
Oud 28th April 2017, 16:47
jannes.v*ndyck jannes.v*ndyck is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2015
Locatie: Vosselaar
Posts: 65
In tegenstelling tot Melissa vind ik dit geen slecht idee. Dat jongere mensen verkeerde keuzes maken denk ik niet, want aangezien ons politiek landschap in België relatief verdeeld is (de meeste partijen halen tussen de 5 en 20% aan stemmen) denk ik dat heel veel mensen een verkeerde stem uitbrengen. Elke stem is in de ogen van een andere partij een verkeerde stem.

Daarbij is de bedoeling van onze democratie net dat je een stem kan en mag uitbrengen om jou te vertegenwoordigen terwijl op dit moment mensen zonder stemrecht (zoals jongeren) niet vertegenwoordigd worden. Als ik dan verhalen hoor over het oudere deel van onze bevolking dat bij de gemeenteraadsverkiezingen (in Vosselaar nota bene) op Bart De Wever wilt komen stellen, dan vraag ik mij af of het dan echt zo onwenselijk is dat jongeren hun stem uitbrengen terwijl men met dezelfde argumentatie de stemplicht van bijvoorbeeld 65-plussers zou kunnen intrekken.

Dat jongeren beïnvloedbaar zijn is waar, net zoals het feit dat alle mensen beïnvloedbaar zijn. Een gebrek aan politieke interesse is misschien net een gevolg van het gebrek aan betrokkenheid. Ik denk in ieder geval dat het voorbarig is om te zeggen dat het een slecht idee is om jongeren een echte stem te geven.
Met citaat antwoorden