Enkele post bekijken
  #1  
Oud 18th November 2016, 23:44
Tim.B*x Tim.B*x is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2016
Locatie: Poppel
Posts: 25
BBC wil een Chinese vrouw spreken die zich kandidaat stelt voor verkiezingen.

China maakt zich op voor districtsverkiezingen, waarvoor iedereen zich in principe kandidaat mag stellen. Maar als een BBC-journalist een vrouw probeert te interviewen die zich verkiesbaar stelt, blijkt de realiteit anders.

900 miljoen kiezers moeten naar de stembus om 2,5 miljoen lokale vertegenoordigers te verkiezen.

BBC-journalist John Sudworth trok naar het huis van een vrouw die zich wil verkiesbaar stellen als onafhankelijke kandidaat.

Zodra hij uit de auto stapt, wordt hij omringd door tientallen mannen die het interview op een bijna absurde manier saboteren. "We zien hier duidelijk hoeveel moeite China doet om te voorkomen dat mensen hun democratische rechten kunnen uitvoeren", zegt Sudworth. In werkelijkheid is het de Communistische partij die beslist wie op het stembiljet staat.

Uiteindelijk wordt de journalist en zijn cameraploeg op hardhandige wijze weggestuurd. "Dit is democratie op Chinese wijze", besluit de reporter. "We hebben geen andere keuze dan weggaan en de vrouw kan ons geen interview geven." De journalist krijgt daarna ook nog een aantal klappen.

Bron: De Morgen, 18/11/2016
http://www.demorgen.be/buitenland/b...hoopt-b0798dac/

Mening:
Eerst raad ik iedereen aan om het filmpje te bekijken.
Eigenlijk is dit een zeer trieste situatie. Als dit als een democratie doorgaat is het zeer slecht gesteld met de politieke situatie in China. Op de video zie je duidelijk rode armbanden die symbool zijn voor de communistische partij. De Chinese grondwet laat duidelijk toe dat elke burger zich kandidaat mag stellen. Dat de huidige machtshebbers geen tegenstand dulden duidt duidelijk op het autoritair regime, alleen zij hebben gelijk en andere meningen tellen niet. Dat zoveel mannen er effectief voor de deur kwamen staan en de reporter hardhandig wegwerkte betekent dat deze partij zeer diepe wortels heeft in de Chinese bevolking.
Communistisch van machthebbers maar kapitalistisch van economisch is nog steeds een raar systeem.
Met citaat antwoorden