Enkele post bekijken
  #2  
Oud 15th October 2016, 10:07
D*an.Yskout D*an.Yskout is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Hallaar
Posts: 135
Ik ben blij dat de Franstaligen voor het volk opkomen en zich niet laten doen door de lobbyisten. Wanneer CETA zou worden goedgekeurd zal TTIP er ook doorkomen. 80% van alle Amerikaanse bedrijven hebben een Canadees dochterbedrijf. Conclusie: CETA is het verdoken TTIP.

Als alle landen dit goedkeuren, waarom is het dan zo slecht? Hiervoor zijn drie redenen. De eerste reden vinden we terug in de geschiedenis. Mexico, Canada en de Verenigde Staten van Amerika hebben in de jaren 90 al een vrijhandelsakkoord met elkaar. Conclusie van dit akkoord: Mexico is er enkel armer op geworden.

De tweede reden is al veel aangehaald. De hygiëne inspectie in de VS is belachelijk tegenover die in Europa. Voorbeelden hiervan zijn de chloorkippen of de make up met stoffen in die zijn verboden in Europa.

De derde reden is de belangrijkste: ISDS. De ISDS maatregel is makkelijk uit te leggen: Wanneer een maatregel van de staat de winst van een bedrijf in de weg staat, kan een bedrijf de staat aanklagen via een privé rechtbank.
Het bedrijf krijgt vaak gelijk omdat anders de privé rechtbanken geen klanten meer zouden hebben.
Voor diegene die denken: 'bwa, dat gaat toch niet veel gebeuren' zijn fout. Vattenfall heeft in een nog niet zo verre geschiedenis de stad Hamburg aangeklaagd omdat afvalwater beter gezuiverd moest worden voor het in de rivier terecht kwam. Vattenfall heeft Hamburg aangeklaagd en gewonnen.

Ik blijf hopen dat Wallonië blijft tegenstribbelen zodat CETA er niet doorkomt. De kleine bedrijven zullen ten onder gaan aan de oneerlijke concurentie en de staat zal vanaf dan altijd rekening moeten houden met de winstrace van de bedrijven.
__________________
When the rich rob the poor, it's called business. When the poor fight back, it's called violence...
Met citaat antwoorden