Enkele post bekijken
  #6  
Oud 20th May 2016, 15:02
Janne.V*rbeeck Janne.V*rbeeck is offline
Janne Verbeeck
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Beerse
Posts: 77
Ik ben ook voorstander van het bannen van smartphones van de speelplaats. De school is zowat de enige plaats waar leerlingen nog 'live' communiceren met elkaar, want als ze thuiskomen nemen ze onmiddelijk hun gsm in de handen. Ik vind het dan ook jammer dat sommige scholen hier een regeling rond gemaakt hebben. De meeste zaken op een school verlopen reeds digitaal. Briefwisseling, mededelingen, agenda, lesmateriaal, .... Alles gaat via Smartschool en dergelijke. De leerlingen worden vanuit de scholen al gedwongen om die digitale media te gebruiken. Het zou toch jammer zijn moest alle 'live' contact verloren gaan? Bovendien kan het gebruik van smartphones op de speelplaats ook een aanleiding zijn tot pesten. Niet alle leerlingen kunnen zich een even dure en even mooie smartphone veroorloven als de anderen. We weten maar al te goed dat 'er niet bij horen' niet getolereerd wordt in het middelbaar.
Zoals Valerie als zei, vind ik dat scholen onder de middag meer activiteiten kunnen organiseren. Ik herinner me nog dat er tijdens de middagen op mijn eigen middelbare school altijd iets te doen was. Je kon yoga volgen, je kon groepswerken afwerken in het openleercentrum, je kon studeren in de bibliotheek, je kon pingpongen, badmintonnen, enzovoort.
In het artikel spreekt men, nogmaals, van een negatief gevolg van de smartphone voor de gezondheid van leerlingen. Dit is zeker niet de eerste keer. Ik heb eerder al eens een artikel gepost over het feit dat tieners te lang op hun smartphone 'tokkelen' waardoor ze te weinig slapen. Dit heeft zowel op lange als op korte termijn ernstige gevolgen.
Met citaat antwoorden