Enkele post bekijken
  #1  
Oud 18th May 2016, 13:06
IlonaC*abbe IlonaC*abbe is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Tremelo
Posts: 122
Belgische inflatie zesde maand op rij hoogste van Europese Unie

De inflatie in België was ook in april de hoogste van de Europese Unie. Het is al de zesde maand op rij dat België helemaal bovenaan de inflatie-tabellen staat, zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De stijging van de consumptieprijzen in België bedroeg in april 1,5 procent (volgens de Eurostat-definitie van inflatie), na 1,6 procent in maart. Zweden volgde met +1,0 procent, voor Litouwen en Malta (elk +0,8 procent).

De EU-lidstaten met negatieve inflatie wogen zwaarder door, want over de hele Europese Unie daalden de consumptieprijzen in april met 0,2 procent. In maart waren ze stabiel gebleven. De inflatie in de eurozone kwam op dezelfde niveaus uit.

De sterkste prijsdalingen waren er in april in Roemenië (-2,6 procent), Bulgarije (-2,5 procent) en Cyprus (-2,1 procent).

Bron: http://www.demorgen.be/economie/bel...-unie-b0bf0b5a/

Eigen mening: Een deflatie is slecht nieuws voor onze economie. Enerzijds is het zo dat in een goed draaiende economie het prijspeil (alle prijzen samen) steeds stijgen. Dat is logisch: iedereen spendeert massaal, er is dus veel geld in omloop. De winkelier zal dus zeggen: "Amaai, iedereen heeft zo veel geld, ik wil ook mijn stukje van de taart, ik trek mijn prijzen op." Op die manier kan men dus zeggen dat het prijspeil "opgepompt" wordt - inflatie.Als er geen inflatie is draait de economie dus niet goed. De burgers houden de vinger op de knip. Uiteindelijk laten de winkeliers node hun prijzen zakken. Producten bederven of worden door de vooruitgang minder waard.
Met citaat antwoorden