Enkele post bekijken
  #2  
Oud 17th May 2016, 14:31
Toon.V*nHoof Toon.V*nHoof is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2015
Locatie: Vosselaar
Posts: 70
Ik sta perplex. Het hele punt van een staking is toch net om het werk stil te leggen en onderhandeling af te dwingen. Dit is geen staking meer, dit is een rel.

Wat dat betekent, is dat de cipiers net alle kansen die ze hadden op eventuele toegevingen en begrip zelf hebben herleid tot nul. Dit zijn criminele feiten die ze plegen. Geweld met voorbedachte rade, althans voor sommigen.

Zo'n staking die al lang aansleept bevat alle ingrediënten voor een gevaarlijke cocktail: verveling die leidt tot frustratie in een grote menigte. Er is enkel een katalysator nodig om ze in werking te zetten. Die katalysator kan zo weinig als één persoon zijn die er een aantal kan aansporen om het 'recht' in eigen handen te gaan nemen. Die sporen er dan meer aan enzovoort...

Geweld zit in de menselijke natuur, althans de capaciteit om geweld te plegen. Maar dit is niet de plaats, noch het moment, noch de manier waarop je een statement neerzet. De cipiers hebben zodanig in hun eigen voeten geschoten, dat ze geen poot meer hebben om op te staan (see what I did there? ).
Met citaat antwoorden