Enkele post bekijken
  #1  
Oud 21st January 2016, 21:09
Sil S*aenen Sil S*aenen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2015
Locatie: Kasterlee
Posts: 25
300 vluchtelingen in een luxehotel in de Kempen: van het goede te veel?

Kempens dorp in rep en roer over komst van vluchtelingen

Dat er grenzen zijn aan gastvrijheid. Dat vinden ze in Lichtaart, een kleine, landelijke gemeente in de Antwerpse Kempen. De inwoners proberen de burgemeester en Fedasil duidelijk te maken dat driehonderd vluchtelingen in een voormalig luxehotel opvangen van het goede te veel is.

Terwijl Jo Van Beek een slok neemt van zijn kop dampende koffie, kijkt hij naar buiten. Hij kijkt naar de rook die uit de schoorsteen komt van een wit gebouw achter zijn tuin. "Weet je dat ze dat in 2000 speciaal voor de Rode Duivels hebben opgetrokken?", vraagt hij. En dan haalt hij de schouders op. Zijn buurman, Guy De Groof, doet hetzelfde.

Bron: http://www.demorgen.be/buitenland/3...-veel-b5481513/
21/01/2015

Eigen mening:
Ik snap dat mensen niet tevreden zijn met sommige maatregelen in verband met vluchtelingen. Er zijn mensen die al lang in België wonen en ook geen comfortabel onderdak kunnen vinden. Maar dat neemt niet weg dat iedere mens wel recht heeft op onderdak, de vluchtelingen kiezen niet waar in België ze exact verblijven en deze groep vluchtelingen heeft nu een voormalig luxehotel als onderdak. Sommige mensen vinden dat gewoon niet eerlijk omdat ze zelf hard moeten werken terwijl die vluchtelingen "zo maar" in een luxehotel mogen blijven, maar ik denk dat er niet zo veel commotie over moet zijn. De vluchtelingen hebben onderdak nodig en alle middelen worden hiervoor ingezet. Of het nu een sporthal, een scoutslokaal of een luxehotel is: Iedereen heeft recht op een dak boven zijn hoofd.
Met citaat antwoorden