Enkele post bekijken
  #1  
Oud 1st December 2015, 17:14
hannes.v*nderlinden hannes.v*nderlinden is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2015
Locatie: Rijkevorsel
Posts: 21
Test-aankoop over akkoord Doel 1 en 2: "Consument moet weer in buidel tasten"

Datum: 01/11/15

Met het akkoord over de levensduurverlenging van de kerncentrales Doel 1 en 2, wordt de deur naar hernieuwbare energie dichtgeslagen. Dat zegt verbruikersorganisatie Test-Aankoop, volgens wie de consument "nogmaals in zijn buidel zal moeten tasten, in een periode waar de btw op elektriciteit al van 6 naar 21 procent steeg".

De consumentenorganisatie merkt op dat de verlenging van de twee reactoren overbodig is, nadat "scheurtjesreactoren" Doel 3 en Tihange 2 weer in dienst worden gesteld. "De regering heeft een duidelijke keuze gemaakt om verder de nucleaire weg in te slaan", aldus Test-Aankoop. "Electrabel wordt meer dan ooit de dominante energieproducent".

"Terwijl Electrabel kan profiteren van deze goedkope manier van stroom produceren, wordt de elektriciteitsprijs voor de consument bepaald door de gasprijs. Vanzelfsprekend zal de winst van Electrabel aan taxatie worden onderwerpen, maar met al haar kernreactoren operationeel, zal dit bedrag ruim onvoldoende zijn", meent Test-Aankoop. "Het zoveelste fiscale cadeau vanwege onze regering, nadat in het verleden de nucleaire rente reeds meermaals werd onderschat".

De organisatie meent dat de keuze voor de levensduurverlenging van beide centrales, en dus de keuze voor kernenergie, niet alleen een dure, maar ook een weinig stabiele en gevaarlijke keuze is. Ze heeft het over een "zoveelste slag voor een coherent energiebeleid in België".


Bron: http://www.hln.be/hln/nl/34442/Slim...el-tasten.dhtml

Eigen mening: Ik vind het raar dat ze voor deze optie kiezen. Volgens dit artikel is kernenergie het niet de goedkoopste en stabielste optie die er is. Hierdoor zal onze energie rekening voor de zoveelste keer stijgen, zonder dat dit volgens 'test aankoop'helemaal nodig is. Ik ben van mening dat ze op vlak van energie moeten toe werken naar een goedkoper alternatief. De "gewone Vlaming" gaat deze stijgingen in prijs niet blijven tolereren.
Met citaat antwoorden