Enkele post bekijken
  #1  
Oud 30th November 2015, 09:48
Michiel.L*efelon Michiel.L*efelon is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2015
Locatie: Arendonk
Posts: 18
Russen bombarderen Syrische marktplaats: minstens 18 doden

ARTIKEL:
Russische bombardementen hebben in het Syrische dorp Ariha minstens 18 burgerslachtoffers gemaakt. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

Russische gevechtsvliegtuigen hebben zondag een marktplaats onder vuur genomen in Ariha, een dorp in het noorden van Syrië, dat in handen is van een rebellenbeweging. ‘De markt was volop bezig toen de bombardementen begonnen’, aldus het SOHR. ‘Tijdens de aanval werden drie gebouwen verwoest in het stadscentrum, minstens 18 burgers kwamen om het leven.’

Ariha Today, een Facebookpagina die het lokale nieuws brengt, spreekt maandagochtend van 40 doden en meer dan 70 gewonden. Het SOHR schat dat er sinds het begin van de Russische bombardementen in Syrië - eind september - al ongeveer 400 burgers zijn gedood.

Veteranenstatus

Het Kremlin liet maandagochtend een persbericht verspreiden waarin staat dat ‘de aanval wordt onderzocht’ en reageerde in één beweging ook op de vraag om Russische soldaten in Syrië een veteranenstatus te geven. ‘Deze vraag wordt uitvoerig onderzocht en er wordt sterk nagedacht om aan de Russische soldaten die voor ons land in Syrië vechten, de mogelijkheid te geven om de veteranenstatus te verwerven’, klinkt het.

Op 24 november sneuvelde Oleg Peskov: een Russische gevechtspiloot die met zijn straaljager werd neergeschoten aan de Turks-Syrische grens. Sindsdien wordt het debat over mogelijke Russische slachtoffers in de Syrische oorlog zachtjes aangewakkerd.

DATUM
30/11/2015

BRON
De Standaard
http://www.standaard.be/cnt/dmf20151130_01996393

EIGEN MENING
Het grote probleem met Rusland is volgens mij zijn president. Poetin geeft niet om burgers die door zijn raketten worden geraakt. Als hij 20 IS-strijders heeft omgebracht heeft hij een goede dag gehad, ongeacht er ook 60 burgers stierven. Voor Rusland is vooral het grootse machtsvertoon belangrijk, laten zijn wie de sterkste is... Wie de sterkste wapens heeft... Dit is voor Poetin het allerbelangrijkste, zeker nu dat vorig week zijn gevechtsvliegtuigje werd neergehaald boven Turkije.
Met citaat antwoorden