Geen redders in 6 op de 10 kustgemeenten
Geen redders in 6 op de 10 kustgemeenten
We zijn vertrokken voor een zomerse week, tijdens het verlengde weekend wordt het zelfs hoogzomer. Maar in zes van de tien kustgemeenten staan nog geen redders op het strand. Omdat ze geen geld hebben om nu al redders in te zetten. Als ze er al vinden, want het vaak om jobstudenten, en die zitten nu in de blok. bron: De Standaard, 22 mei 2017, http://www.standaard.be/cnt/dmf20170522_02894062 mening: Ik vind het jammer dat er nog geen redders zijn om de veiligheid van de kinderen te garanderen, maar ik begrijp ook ergens dat dit niet mogelijk is. we moeten ook in het achterhoofd houden dat de temperatuur zal blijven toenemen en dat we dus vaker met hittegolven gaan zitten. We kunnen niet elke keer als er een hittegolf komt redders inzetten. Daarnaast vind ik ook dat je als ouder je verantwoordelijkheid maar moet nemen over je kinderen. Ik vind het al een mooi initiatief dat ze redders vroeger en voor een langere periode gaan inschakelen. Het is namelijk als ouder niet altijd in te schatten of het wel veilig is om te zwemmen in de zee. Daarnaast zijn redders nog steeds opgeleid en weten hoe om te gaan in een bepaald situatie. |
Zelf ben ik redder in een subtropisch zwembad. Ook in het zwembad merken we dat dit een groot probleem is. Er is vaak een tekort aan redders in deze periode, simpelweg omdat het grootste deel van de jobstudenten blok heeft. Het is noodzakelijk dat, als er veel bezoekers zijn aan de kust, er ook genoeg redders worden ingezet. Maar ik snap ook dat dit zeker niet altijd mogelijk is. Het is inderdaad nog een stuk verantwoordelijkheid van de ouders om hun kind niet te laten zwemmen in zone's zonder toezicht. Tegen 15 juni kunnen er weer in elke kustgemeente redders worden ingezet, dus denk ik dat dit probleem dan grotendeels is opgelost.
|
Ik sluit me aan bij de mening van Pauline. Naar mijn mening is het belangrijk dat er steeds redders aanwezig zijn als er gezwommen wordt in de zee. Zoals Pauline al eerder heeft gezegd, krijgen redders een specifieke opleiding, waarmee ze levens kunnen redden. Natuurlijk heeft Pauline gelijk als ze zegt dat het ook de ouders zelf zijn die hun kinderen in de gaten moeten houden, maar in sommige omstandigheden is dat niet genoeg. Om maar een voorbeeld te geven: Redders hebben in hun opleiding geleerd hoe ze moeten reanimeren, op deze manier kunnen ze dus een mensenleven redden, terwijl andere mensen dit in de meeste gevallen niet geleerd hebben. Recent stond er zelfs nog een artikel op actualiteit.org dat er te weinig mensen zijn die weten hoe ze moeten reanimeren. Dus wat gebeurt er dan als iemand iets aan zijn/haar hart krijgt? Dit is dan nog maar één voorbeeld, er zijn nog meer dan genoeg andere voorbeelden die vragen om redders in alle kustgemeenten.
|
Ik begrijp niet dat je niet meer, op welke plaats dan ook, in de zee mag zwemmen. Zeker met het aankomende, verlengde, weekend is het van alle belang dat er overal redders zullen worden ingezet. Mensen gaan toch zwemmen in de zee met deze hoge temperaturen, ook al mag dit niet en dan worden de risico's nogmaals verhoogd. Het klopt zoals in onderstaande meningen dat ouders hun kinderen zelf in de gaten moeten houden maar het zijn niet altijd kinderen die zichzelf in gevaar brengen ook vele volwassenen denken dat de zee geen gevaren heeft voor hun. Ik begrijp dat het moeilijk is om zoveel redders in te zetten maar dit is altijd zo geweest, waarom dan nu niet meer?
|
Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 02:58. |
Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.