actualiteitsforums

actualiteitsforums (http://actualiteit.org/forums/index.php)
-   Cultureel-maatschappelijk (http://actualiteit.org/forums/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Wetenschap stapje dichter bij regeneratie ledematen (http://actualiteit.org/forums/showthread.php?t=44329)

c*iel schulte 23rd May 2013 20:15

Wetenschap stapje dichter bij regeneratie ledematen
 
Wetenschappers hebben cellen geïdentificeerd die een cruciale rol spelen bij de eigenschap van salamanders om verloren ledematen opnieuw te laten aangroeien en beschadigde organen te herstellen.
Macrofagen zijn een soort reparatiecellen die dode en schadelijke cellen opruimen, en andere immuniteitscellen aansporen te reageren op pathogene cellen. Bij mensen zijn dergelijke cellen belangrijk voor het herstel van beschadigd spierweefsel, waardoor onderzoeker James Godwin van het Australische Regeneratieve Geneeskunde Instituut aan de Monash Universiteit wou onderzoeken of de macrofagen bij salamanders een rol spelen bij de regeneratie van ledematen.

Uniek
Salamanders zijn uniek in de gewervelde wereld omdat ze hun hart, staart, ruggengraat en hersenen kunnen herstellen. Ze kunnen ledematen opnieuw laten aangroeien, maar slaagden daar niet meer in nadat Godwin hun macrofagen verwijderde. Hij denkt dat de cellen chemische stoffen verspreiden die vitaal zijn voor de regeneratieve krachten van de salamanders, en voert nu experimenten uit om te zien hoe die regeneratie exact werkt.

Mens
Hoewel het onderzoek er ooit toe kan leiden dat we ook menselijke ledematen en organen opnieuw kunnen laten aangroeien, zijn er toepassingen die sneller realiteit kunnen worden. Iets als de genezing van wonden zonder littekens zou bijvoorbeeld haalbaar kunnen zijn. Het onderzoek is gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Bron: Het laatste nieuws Datum: 23/05/2013

Mening: Dit is een interessant artikel. Hoewel ze gelijk kunnen hebben dat een ander optie sneller ontwikkelt gaat zijn. Gaan we de mens toch verder zien in gaan op deze nieuwe vondst. Een mens wil immers alles weten en alles tot het uiterste onderzoeken om er later profijt van te kunnen trekken.


Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 15:17.

Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.