actualiteitsforums

actualiteitsforums (http://actualiteit.org/forums/index.php)
-   Sociaal-economisch (http://actualiteit.org/forums/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Brussel op vier na gevaarlijkste stad van EU voor moord en doodslag (http://actualiteit.org/forums/showthread.php?t=38066)

Shana.Scheveneels 6th April 2012 19:13

Brussel op vier na gevaarlijkste stad van EU voor moord en doodslag
 
Brussel op vier na gevaarlijkste stad van EU voor moord en doodslag

BRUSSEL - Brussel staat op de vijfde plaats van een rangschikking van de hoofdsteden van EU-landen op basis van het aantal moorden en doodslagen in verhouding tot het aantal inwoners. Dat blijkt uit cijfers over de periode 2007-2009 van Eurostat, het bureau voor statistiek van de Europese Unie. De Litouwse hoofdstad Vilnius is het gevaarlijkst.

Bij moord en doodslag denkt men ook niet meteen aan Luxemburg, maar deze stad komt volgens de EU-statistieken op de derde plaats. Luxemburg wordt met gemiddeld 4,24 gevallen van moord of doodslag per 100.000 inwoners en per jaar voorafgegaan door de Litouwse hoofdstad Vilnius (7,90) en de Estse hoofdstad Tallinn (6,03).

Na Luxemburg volgen Amsterdam (3,65) en Brussel (3,09). Berlijn (1,93) staat op de elfde plaats van de 27 hoofdsteden. Bijzonder veilig is het in de Maltese hoofdstad Valletta, waar helemaal geen moord of doodslag gepleegd werd.

Een ander beeld komt tevoorschijn uit de absolute cijfers van 2009 over de landen. Met vijf gevallen van doodslag of moord staat het groothertogdom Luxemburg op de voorlaatste plaats, voor Malta (vier gevallen).

Duitsland ligt als EU-land met het hoogste aantal inwoners op kop met 706 gevallen. Het wordt gevolgd door Frankrijk (699) en Italië (626). Telt men voor het Verenigd Koninkrijk de cijfers van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland op, dan komt men echter op 722 gevallen uit.

Bron: DS, 05/04/2012
Mening: ik vond het toch wel opmerkelijk dat Brussel één van de gevaarlijkste steden is van de EU. Onze hoofdstad wordt inderdaad wel vaker geteisterd door geweld en rebellie zoals vb. overvallen en schietpartijen. Door al deze gewelddadige incidenten klinkt de roep steeds luider om het toenemende geweld harder aan te pakken, want het geweld neemt wel degelijk toe. Vraag is natuurlijk hoe men het geweld moet vermijden, hoewel we hier beter kunnen spreken van bestrijden. Het geven van boetes is een vorm van onmiddellijke strafgeving maar dit volstaat toch niet. Misschien zou sensibilisering kunnen helpen, mensen die geweld plegen denken weinig/niet na en houden in de meeste gevallen enkel rekening met zichzelf (voor het plezier, voor de kick, de uitdaging,...).


Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 23:44.

Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.