actualiteitsforums

actualiteitsforums (http://actualiteit.org/forums/index.php)
-   U.S.A. (http://actualiteit.org/forums/forumdisplay.php?f=342)
-   -   Scholen in VS schrappen lesdagen uit geldnood (http://actualiteit.org/forums/showthread.php?t=35872)

jeroen.vandyck 29th October 2011 20:22

Scholen in VS schrappen lesdagen uit geldnood
 
Steeds meer Amerikaanse scholen beschikken niet meer over voldoende geld om vijf dagen per week les te geven. Het gaat intussen al om bijna 300 schooldistricten in de Verenigde Saten, die wegens krappe openbare fondsen een schooldag moeten annuleren.

Scholen in VS schrappen lesdagen uit geldnood
Dat is dubbel zoveel als twee jaar geleden. Op een totaal van 15.000 schooldistricten over heel het land is dat cijfer weliswaar klein, maar de financiële zorgen van de scholen worden steeds groter omdat vele Amerikaanse staten tot over hun oren in de schulden zitten.

Ontslagen
Lokale besturen in de Verenigde Staten moeten steeds een evenwichtige begroting voorleggen en kunnen door de stijgende kosten meestal niet omheen ontslagen. Volgens de Amerikaanse regering hebben sinds 2008 rond de 300.000 leerkrachten hun job verloren. Dat is één op veertien. Alleen al volgend jaar kunnen er nog eens tot 280.000 bijkomen.

President Barack Obama wil de staten door een nieuwe wet met bijkomende financiering voor arbeidsplaatsen in het onderwijs helpen. Hij stuit daarbij op verzet van de Republikeinse oppositie, die zijn jobprogramma te duur vindt.
bron: www.demorgen.be
mening

Als een land geen degelijk onderwijs kan garanderen of organiseren mogen we dan spreken van een 'failed state'? Hoe kan een democratie geloofwaardig zijn als het volk geen fatsoenlijk onderwijs kan genieten? Worden binnen afzienbare tijd enkel nog de rijken onderwezen in privéscholen? Als het aan de Republikeinen ligt wel.

Yana Daems 30th October 2011 22:10

Scholen in VS schrappen lesdagen uit geldnood
 
Ik vind het erg dat er lesdagen geschrapt moeten worden uit geldnood. Veel Amerikaanse staten hebben heel wat schulden, maar toch vind ik niet dat dit zijn gevolgen moeten hebben in het onderwijs. Een goede opleiding is één van de belangrijkste dingen die je een kind of jongere kan meegeven. En dan stel ik mij net als Jeroen de vraag hoe dit verder gaat evolueren. Misschien worden inderdaad alleen nog maar de rijken onderwezen, misschien gaat de kwaliteit van het Amerikaans onderwijs met rasse schreden achteruit. Als wij volgend jaar kunnen zeggen dat er ongeveer 600 000 leerkrachten werden ontslagen sinds 2008 dan is het nog zacht uitgedrukt dat er dringend bepaalde aspecten moeten veranderen!

Sanne.Nuydens 1st November 2011 23:21

Schrijnende situatie als er niet genoeg geld meer is om vijf dagen per week onderwijs te voorzien!
Dit doet denken aan andere Amerikaanse overheidsinstanties (bv. bibliotheken) die sommige dagen gewoon niet opengaan om op die manier de (loon-)kosten te drukken.
Zulke situaties zijn hier eigenlijk ondenkbaar, maar in de VS kan het dus wel...
Uiteraard zal hier dringend iets aan gedaan moeten worden!


Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 20:24.

Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.