Drie op vier managers geven dit jaar geen loonopslag
Zes op tien personeelsleden durven in crisistijd naar opslag hengelen tijdens een evaluatiegesprek, ongeacht of hun onderneming door de crisis getroffen is. Omgekeerd geven drie op vier managers dit jaar geen loonopslag. Deze tegenstelling blijkt uit een enquête van Vacature over de evaluatiegesprekken.
De jobkrant hield de enquête tussen 1 en 6 oktober op haar website. Ruim 2.000 surfers (2.105) vulden de enquête in, onder wie 603 leidinggevenden die hun medewerkers moeten evalueren. De helft van de respondenten is tussen 25 en 34 jaar oud. Kwart managers mag opslag geven Onder de leidinggevenden durven twee op de drie opslag vragen. Bij de uitvoerende medewerkers is dat maar de helft, aldus Vacature. Vier op de tien respondenten kregen al te horen dat opslag dit jaar onmogelijk is. In ondernemingen die zwaar door de crisis getroffen zijn, weet de helft al dat een loonsverhoging niet aan de orde is. Een vierde van de managers die evalueren, mag dit jaar effectief opslag toekennen aan medewerkers. In ondernemingen die de crisis zwaar voelen, is dit amper één op vijf, in bedrijven die de crisis minder voelen, drie op de tien. Evaluatiegesprekken Ruim zes op de tien medewerkers worden geregeld door hun leidinggevende geëvalueerd. Evaluatiegesprekken worden gemiddeld tweemaal per jaar georganiseerd. Ook als er geen opslag in het vooruitzicht wordt gesteld, vindt 87 procent van de respondenten het evaluatiegesprek nuttig. (belga/tw) bron: hln.be Werknemers met een beetje respect voor hun bedrijf weten nu toch dat ze in een bedrijf dat getroffen is niet moeten vragen voor opslag. Daarom verschiet ik er ook van dat 6 op de 10 dit toch vragen. Op zich is het ook jammer dat bijna geen mensen opslag krijgen maar beter een iets lager loon dan een failliet bedrijf en geen loon denk ik dan. |
Drie op de vier managers geven dit jaar geen loonopslag
Ik kan wel begrijpen waarom managers neen zeggen. Onze economie is nog altijd niet stabiel genoeg om zo'n actie te ondernemen. Het gaat nog een tijd duren voordat de bedrijven zijn herstelt van deze crisis. Akkoord er zijn bedrijven die er nog geen last van hebben gehad. Toch is het beter voor de bedrijven en voor de economie van een land om nog even op veilig te spelen. Het kan elk nog gaan veranderen.
Dit is natuurlijk voor de overheid ook even moeilijk. Als een werknemer meer verdient dan zal die automatisch meer belastingen moeten betalen. Dit betekent meer geld voor de fiscale en/of parafiscale bronnen. |
Drie op vier managers geven dit jaar geen loonopslag
Volledig akkoord dat in tijden van crisis de vraag van werknemers naar opslag eerder beperkt moet zijn of dat ze zelfs helemaal geen loonopslag zouden moeten vragen. Anderzijds kunnen we stellen dat de vergoedingen van de bedrijfsleiders ook niet te sterk of helemaal niet mogen stijgen. In tijden van crisis zijn het immers niet altijd de hoge lonen die aan de basis liggen van de slechte resultaten in het bedrijf; deze kunnen evengoed te wijten zijn aan foutieve beslissingen van de bedrijfsleiders. Kijk maar naar de financiële sector waar enorme bedragen in risicovolle beleggingen werden geïnvesteerd waardoor de banken in moeilijkheden kwamen.
|
Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 22:32. |
Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.