Wat is belangrijk?
De regeringsvorming sleept nu al maanden aan en de gevolgen stapelen zich op. Men heeft een tekort op de begroting, de uitgaven van de aftredende regering lopen op en de inkomsten stagneren. Dit kan niet blijven duren. Wat mij echter het meest ergert is het feit dat de grote struikelblokken (staatshervorming en BHV) naar mijn mening vrij onbelangrijk zijn. Mijn mening word ook gedeeld door top politici op rust zoals Mark Eyskens. Hij sprak onlangs in de zevende dag nog over de vergrijzing en de noodzaak om economisch concurentieel te blijven. Dit zijn volgens mij de echt belangrijke dingen. BHV is eerder een futiliteit opgeblazen door politici die meer met hun eigen idealen bezig zijn dan met de realiteit. Zo erger ik me ook dood aan de stoere taal van Vlaams Belang en NVA zij zouden moeten beseffen dat goede politiek eerder een compromis sluiten is en niet een land op een crisis doen afstevenen. Als afronding wil ik nog even een zinnetje citeren dat kinderen vaak te horen krijgen als ze bij ouders hun beklag doen over de schuld van een ander in een banale kwestie. “Jij bent toch wel slimmer.”
|
Voor een deel ga ik mee in je redenering; BHV en staatshervorming zijn inderdaad nogal opgeblazen thema's, maar daarom zijn ze toch niet onbelangrijk. Een splitsing van BHV gaat bijvoorbeeld de verfransing kunnen temperen en dat is misschien wel nodig. Die verfransing treedt nu op nabij Brussel, maar als ze daar compleet is, zal ze ook verder gaan, Vlaams-Brabant, Vlaanderen en zo belanden we uiteindelijk terug in de situatie van België in de vorige eeuwen? Natuurlijk zal dat proces lang duren, maar nu is wel het moment om er iets aan te doen.
Verder heb je wel gelijk wat betreft de vergrijzing enz. Maar daar wordt ook aan gewerkt, alleen is het spijtige van de zaak dat alleen de negatieve punten altijd sterk in de kijker worden gezet (vooral door de media) dat is immers een grotere bron van sensatie dan vertellen wat er positief is. Maar het blijft wel een spijtige zaak. |
Ik begrijp je opmerkingen over de verfransing maar je idee over een terugkeren naar de situatie van vorige eeuwen lichtelijk overdreven. Vandaag de dag staat de industrie in Vlaanderen veel sterker dan die in Wallonië. Bovendien stel ik ook vast dat meer en meer Vlamingen naar Wallonië verhuizen voor de goedkope bouwgrond en rustige omgeving. Maar dit heeft wel tot gevolg dat ook de Waalse bouwgrond prijzen gaan stijgen (wet van vraag en aanbod), ze zijn wel nog steeds goedkoper maar voor de minder welvarende Walen is het toch een pijnlijke zaak. Dit vermeld ik even omdat ik het belangrijk vind dat wij Vlamingen beseffen dat wij ook net als de Walen nu de Vlaamse rand overspoelen op zoek naar beter werk ook langzamerhand de Ardenne gaan bevolken op zoek naar goedkope bouwgrond en rust. Bovendien kunnen we ons ook de vraag stellen: Gaat de splitsing van BHV de verfransing tegenhouden?
|
Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 21:47. |
Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.