Belg eet vijf keer meer foie gras dan tien jaar geleden
Belg eet vijf keer meer foie gras dan tien jaar geleden
(Belga) Op vijftien jaar tijd is de jaarlijkse productie van foie gras in België van twee naar ongeveer honderd ton gegaan. De consumptie per inwoner steeg van 30 gram per jaar per inwoner in 1996 naar 150 gram per jaar per inwoner tien jaar later. De markt van foie gras zit in de lift in België en dan vooral in Wallonië, waar een tiental producenten gevestigd is. In Vlaanderen is er slechts één producent. Volgens de vereniging van producenten is foie gras nog wel een luxeproduct, maar wordt het niet langer alleen met de feestdagen gegeten. In België wordt, net zoals in Frankrijk, alleen eendenlever geproduceerd. Blog DS, 26-12-2006 (dwm) |
Allez, niemand de gaia-filmpjes gezien zeker?
|
Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 01:47. |
Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.