PDA

Bekijk de volledige versie : Estse homohaat...


Barst
7th June 2006, 03:23
Nederlandse ambassadeur weg uit Estland wegens homohaat


De Nederlandse ambassadeur in Estland, Hans Glaubitz, vertrekt uit dat land omdat zijn levenspartner, een zwarte Cubaan, slachtoffer is van homohaat en racisme in de Estse samenleving. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag een bericht hierover in NRC Handelsblad bevestigd.


De Cubaanse levensgezel van de ambassadeur had vooral last van verbale pesterijen op straat en bedreigingen. Die begonnen nadat een tijdschrift had geschreven dat de benoeming van een homoseksuele ambassadeur met een zwarte partner als een Nederlandse provocatie moest worden opgevat.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hoopte dat Estland net als het naburige Finland open zou staan voor een relatie van twee mannen. Maar volgens een rapport van de Amerikaanse ambassade in Tallinn zijn er sinds september 2005 negen maal bedreigingen geuit tegen niet-blank ambassadepersoneel, meestal door neonazi's of skinheads.

In een persoonlijke verklaring, waaruit NRC dinsdag citeert, benadrukt Glaubitz dat de Estse overheid niets te verwijten valt. Op officieel niveau is zijn partner goed behandeld. "De maatschappij is nog lang niet toe aan twee heren, vooral niet als er eentje zwart is", aldus Glaubitz. De ambassadeur en zijn partner gaan nu voor twee jaar naar het consulaat-generaal in Montreal, Canada.


Weblog HLN, 06/06/06 20u10

hans
7th June 2006, 16:37
Homohuwelijken en de `hevige aanvallen' tegen het gezin en het traditionele huwelijk zijn een teken van de "verduistering van God", zo staat in een pas gepubliceerd document van de Pauselijke Raad voor het Gezin dat woensdag door KerkNet-Vlaanderen werd aangehaald.

"De verduistering van God ligt aan de oorsprong van de huidige diepe crisis van de waarheid en van de wetten die homoseksuele koppels dezelfde rechten toekennen die voorbehouden zijn voor de man en de vrouw", aldus het gepubliceerd document. Het zegt dat het huwelijk en het gezin nooit eerder zo erg als vandaag werden aangevallen.

De Pauselijk Raad beklemtoont volgens het katholieke internetpersbureau tevens dat het leven geboren wordt uit een menselijke daad en niet als gevolg van een kunstmatig proces.

De verklaring verschijnt op een ogenblik waarin Italië wil komen tot de erkenning van de homohuwelijken en de abortuspil en het wetenschappelijk onderzoek op embryo's wil toelaten, en nauwelijks een maand voor het pausbezoek aan Spanje, waar de relaties tussen kerk en Staat momenteel bijzonder gespannen zijn, aldus KerkNet. (belga)