PDA

Bekijk de volledige versie : Celstraf voor verantwoordelijke van dodelijke treinbotsing


hans
5th June 2006, 18:57
De stationschef van Chinchilla, in het zuidoosten van Spanje, is tot twee jaar cel veroordeeld voor het zwaarste treinongeval in dertig jaar in het land. Dat vond op 3 juni 2003 plaats en kostte het leven aan 19 mensen. Er vielen ook 48 gewonden.

De rechter achtte José Luis D.C. schuldig aan 19 maal doodslag en 48 maal aan het toebrengen van verwondingen wegens professionele onvoorzichtigheid. Hij kreeg twee jaar cel en mag zijn beroep gedurende vier jaar niet uitoefenen.

Brand
De stationschef had een passagierstrein groen licht gegeven om te vertrekken, maar was vergeten dat uit de tegengestelde richting een goederentrein op hetzelfde spoor afkwam. Toen hij zijn fout inzag, trachtte hij nog tevergeefs de frontale botsing te vermijden. De klap was zo hevig dat een hevige brand uitbrak.

De veroordeelde zal, conform de Spaanse wetgeving, niet de gevangenis ingaan omdat zijn straf niet boven de twee jaar ligt.

hans
5th June 2006, 19:01
[QUOTE=hans]De veroordeelde zal, conform de Spaanse wetgeving, niet de gevangenis ingaan omdat zijn straf niet boven de twee jaar ligt.[/QUOTE]

Moet ik hieruit opmaken dat veroordeelden die minder als twee jaar celstraf krijgen, deze niet moeten uitzitten en zo maar sito presto terug vrij gelaten worden?