PDA

Bekijk de volledige versie : PS'ers nemen ,,ijver'' van justitie op de korrel


hans
1st June 2006, 14:08
PS'ers nemen ,,ijver'' van justitie op de korrel

Ook burgemeester Jacques Van Gompel oordeelde dat de speurders te ijverig tewerk gaan in Charleroi.

Het gerecht in Charleroi pikt de uithalen van PS-mandatarissen niet langer en vraagt een pak meer speurders om de schandalen uit te spitten.

hans
1st June 2006, 14:13
[QUOTE=hans] Ook burgemeester Jacques Van Gompel oordeelde dat de speurders te ijverig tewerk gaan in Charleroi.[/QUOTE]

Ongehoord. Dit kan toch niet, dat in onze zogenoemde 'rechtstaat en democratie' een verkozen mandataris van een partij het gerecht gaat veroordelen omdat het zijn werk goed doet?!

Schandalig gewoon. Maar goede en duidelijke reactie van het gerecht; dat nog meer speurders op het onderzoek gaat zetten en zich dus niet laat intimideren. Lang leve de scheideing der machten, toch één lichtpunt in deze donkere dagen van de democratie.

hans
1st June 2006, 17:16
Charleroi: Verhofstadt wil geen politieke inmenging gerechtelijke dossiers
(Belga) Het is niet aan de politieke wereld om zich te mengen in gerechtelijke dossiers of om daar commentaar bij te geven. Dat heeft premier Guy Verhofstadt donderdag in de Kamer gezegd in een reactie op verklaringen van de burgemeester van Charleroi, Jacques Van Gompel, over de gerechtelijke dossiers in zijn stad.

Zowel cdH-fractieleider Melchior Wathelet als Ecolo-kamerlid Jean-Marc Nollet veroordeelden de uitlatingen van Van Gompel, die dinsdag stelde dat het makkelijker is om 50 bijkomende speurders naar Charleroi te sturen voor huiszoekingen dan 10 politiemannen in te zetten om de veiligheid van de burgers te verzekeren. De burgervader van Charleroi kreeg meteen de wind van voren van de procureur des konings Christian De Valkeneer. Ook de eerste minister heeft het niet begrepen op de verklaringen van Van Gompel, ook al verwees hij niet rechtstreeks naar de affaire. "Ik heb net zoals de minister van Justitie het volste vertrouwen in Justitie. Het is niet aan de politiek om zich te mengen in gerechtelijke zaken of om er commentaar op te leveren. Het onderzoek moet zijn gang gaan en dat in volle onafhankelijkheid, want dat is één van de fundamenten van onze rechtstaat", aldus de premier. (TVP) BELGA

Barst
4th June 2006, 21:00
Voorzitter PS Sint-Joost had twee fictieve woonplaatsen


(Belga) Roger Leclere, voorzitter van de PS-afdeling in Sint-Joost-ten-Node, beschikte over twee fictieve woonplaatsen om al zijn politieke mandaten te kunnen uitoefenen. Dat heeft een journalist van de RTBF zondagavond onthuld.


Leclere, die ook raadgever is van het OCMW in Sint-Joost, heeft de feiten al bekend en heeft beslist om ontslag te nemen uit het OCMW. Hij overweegt nog om ook zijn mandaat van lokale PS-voorzitter op te geven. De man is ook auditeur bij het Rekenhof en voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij van Sint-Joost.


Weblog DS, 04-06-2006 (kva) BELGA

Barst
13th June 2006, 03:21
PS-federatie Charleroi volgt voorstellen van voorzitter Moriau niet


(Belga) Het comité van de PS-federatie van Charleroi kwam maandagavond bijeen om de hervormingsvoorstellen te beluisteren van federatievoorzitter Patrick Moriau. Die voorstellen, die voorzien in onder meer de opname van hervormers, werden door de meerheid verworpen.


Patrick Moriau kondigde daarop aan dat hij zich 24 uren bedenktijd geeft. Hij liet verstaan dat hij in de gegeven omstandigheden "voor 99 procent" ontslag zal nemen. "De keuze die ik voorstelde bestond uit een juist evenwicht tussen vernieuwers en de anderen, maar we zijn er niet in geslaagd de persoonlijke debatten te overstijgen", betreurde Moriau. Hij is het naar eigen zeggen beu "brandweerman te spelen". Het comité had voordien Yves Lardinois, provincieraadslid voor het kanton Charleroi, aangeduid om ontslagnemend bestendig afgevaardigde Jean-Pierre De Clercq op te volgen. De Clercq nam ontslag nadat hij in staat van beschuldiging werd gesteld. Lardinois kreeg 83 van de 106 stemmen.


Blog DM, 12-06-2006 (GEL) (Belga 23:18)