PDA

Bekijk de volledige versie : Dedecker frontaal in de aanval tegen PS


hans
1st June 2006, 14:04
Dedecker frontaal in de aanval tegen PS

BRUSSEL - Jean-Marie Dedecker (VLD) lanceert een frontale aanval op frauduleuze partijen. "Als een partij haar dotatie kan verliezen voor racisme, waarom dan niet voor corruptie?", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Dedecker dient een wetsvoorstel in dat het mogelijk moet maken om partijen hun dotatie af te nemen wanneer een partij veroordeeld wordt voor frauduleuze praktijken.

Met zijn voorstel wil Dedecker partijen verantwoordelijk maken voor de integriteit van hun mandatarissen, van gemeenteraadslid tot Europees parlementslid. Welk bedrag er van de overheidsdotatie afgaat, laat hij afhangen van het aantal strafbare feiten én van de status van de veroordeelde.

Nog volgens Dedecker is het devies van het Vlaams Belang in wezen ook dat van de PS. "Ook die bedient ’Eigen Volk Eerst’", zegt hij.

De PS ondertekende onlangs de racismeklacht die er kan toe leiden dat het Vlaams Belang een deel van zijn dotatie verliest. De VLD ondertekende die klacht niet. Als het van Jean-Marie Dedecker afhangt, gebeurt dat straks wél indien de PS veroordeeld wordt voor corruptie, schriftvervalsing of een andere vorm van fraude.